Trump ontvangt Amerikaan die twee jaar vastzat in Venezuela

© EPA-EFE

Een Amerikaanse staatsburger die twee jaar lang in Venezuela werd gevangen gehouden, is vrijgekomen en is in het Witte Huis ontvangen door president Donald Trump.

Joshua Holt en zijn vrouw Thamy, hun dochter en hun ouders werden ontvangen door de president in het Oval Office, zijn werkkamer in het Witte Huis. “U heeft heel wat moeten doorstaan. Meer dan de meeste mensen kunnen verdragen”, zei de president tegen Joshua Holt. De president tweette ook een video van een halve minuut na de ontmoeting waarin beelden van Holt die uitbundig verwelkomd werd, met wat opzwepende muziek onder de beelden en de ondertitel “Welcome home Josh! “ (Welkom thuis, Josh! )

Holt was naar Venezuela gereisd om er te trouwen met zijn huidige vrouw, die hij via internet had leren kennen. Hij werd ervan beschuldigd een Amerikaanse spion te zijn en hem werd ook wapenbezit ten laste gelegd. Ook zijn vrouw werd opgesloten.

“Het werd niet de grote vakantie war ik van droomde, maar we zijn nog altijd samen”, zei Holt. Aan de vrijlating zijn twee jaar van intense onderhandelingen vooraf gegaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen