Acteur Mark Tijsmans op Antwerpse N-VA-lijst: “Duidelijk maken dat N-VA niet de baarlijke duivel is”

© joris herregods

Mark Tijsmans, bekend van de tv-soap ‘Thuis’ en politieserie ‘Flikken’, zal op de 51ste plaats staan voor N-VA in Antwerpen bij de lokale verkiezingen in oktober van dit jaar. De acteur en jeugdboekenschrijver wil een brugfiguur zijn tussen de partij en de culturele sector die doorgaans weinig op heeft met de partij N-VA, zo meldt De Zondag.

mtm

“Ik heb me enkele maanden geleden een lidkaart aangeschaft”, zegt Mark Tijsmans over zijn ‘coming-out’. “Ik hou van de nieuwe, frisse wind die waait in Antwerpen dankzij N-VA. Vrij snel nam de partij contact met mij op.(...) De partij wil de brug maken naar de culturele sector. Om dat engagement zichtbaar te maken, hebben ze mij een plaats aangeboden.”

“Ik voel dat weinig mensen in mijn sector openlijk hun steun voor N-VA durven uitspreken”, vervolgt de acteur. “Dat wil ik veranderen. Ik wil de mensen duidelijk maken dat N-VA niet de baarlijke duivel is, dat de partij niet al het culturele geld wil afpakken.”

“Verantwoordelijkheid nemen”

Tijsmans vreest de negatieve reacties niet, zegt hij. “Ik kan niemand verplichten om mij leuk te vinden op de planken, ik kan niemand verplichten om mijn boeken goed te vinden en ik kan dus zeker niemand verplichten om mijn politieke keuze toe te juichen.”

Of hij - indien verkozen - ook effectief gaat zetelen? “Ik wil in de eerste plaats de partij steunen”, zegt hij. “Ik moet nog wat wennen aan het idee dat ik effectief verkozen kan raken. Maar daar heb ik een campagne lang de tijd voor. Als het zo is, zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen