Honderden demonstranten bij Correspondents' Dinner in Washington

Nieuws
Honderden actievoerders hebben zaterdag gedemonstreerd voor het Washington Hilton. In het hotel wordt het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers gehouden, het zogeheten Correspondents' Dinner. De demonstranten scandeerden leuzen over de dood van verslaggevers in de Gazastrook en riepen aanwezige journalisten op het evenement te boycotten.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:10 aangepast 08:35
Afbeelding
beeld anp

De Amerikaanse president Joe Biden, een van de aanwezigen bij het diner, ontweek de protesten aan de voorkant door via de achterzijde het pand te betreden. Hij werd daar opgewacht door een kleinere groep demonstranten, die opriepen tot een staakt-het-vuren in Gaza.

Biden stak tijdens zijn speech later op de avond de draak met zijn eigen leeftijd en maakte rivaal Donald Trump bij de komende presidentsverkiezingen belachelijk. "Ja, leeftijd is een probleem. Ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een 6-jarige", grapte hij. "Leeftijd is het enige dat we gemeen hebben. Mijn vicepresident steunt me."

De president voorzag de pers van advies en riep hen "oprecht" op geen partij te kiezen. "Ik vraag jullie de ernst van het moment in te zien." Journalisten moeten zich in zijn ogen niet laten leiden door bijzaken die de politiek zijn gaan domineren. "Concentreer je op wat echt op het spel staat."

Sinds 2022 wordt het evenement, dat al honderd jaar bestaat, weer jaarlijks gehouden. Voormalig president Donald Trump liet het diner vanaf 2016 telkens aan zich voorbijgaan en daarna werd het Correspondents' Dinner meermaals door corona afgelast.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Glazen Huis van NPO 3FM staat dit jaar in Zwolle

Het Glazen Huis van NPO 3FM komt eind dit jaar in Zwolle. De radiozender maakt woensdagochtend ook bekend dat tijdens de jaarlijkse Serious Request-actie geld wordt opgehaald voor Metakids, een organisatie die zich inzet voor kinderen met een metabole ziekte, ook wel stofwissel..

Afbeelding

Moederbedrijf Zara ziet verkopen minder sterk groeien

Het Spaanse kledingconcern Inditex, bekend van ketens als Zara en Bershka, zag de verkopen in het afgelopen kwartaal minder sterk groeien dan een jaar eerder. Destijds werden de verkopen nog aangejaagd door winkels die weer opengingen na de lockdowns tijdens corona.

Afbeelding

Personeel OpenAI bezorgd over risico's kunstmatige intelligentie

Werknemers van OpenAI hebben een open brief gepubliceerd waarin ze hun zorgen uiten over de snelle ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Ook willen zij dat er een wet komt die klokkenluiders in de AI-industrie beter beschermt.

Afbeelding

Minister: ruimte voor grootschalige woningbouw buiten Randstad

Voor grote woningbouwprojecten na 2030 kijkt het demissionaire kabinet naar zes gebieden in het noorden, oosten en zuiden van het land. Dat meldt woonminister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

Afbeelding

Bankbiljetten met portret koning Charles komen in roulatie

Nieuwe bankbiljetten met het portret van koning Charles komen woensdag in roulatie in het Verenigd Koninkrijk, bijna twee jaar nadat hij staatshoofd werd na de dood van koningin Elizabeth.

Afbeelding

AEX koerst af op hoger begin, focus op ECB en banen VS

De AEX-index op het Damrak lijkt woensdag hoger te beginnen, na de kleine verliesbeurt een dag eerder. Beleggers trekken zich op aan de lichte koerswinsten op Wall Street, waar loonstrookverwerker ADP later op de dag met zijn banenrapport komt.