Het begin van een zomer vol doelen: Lotte Kopecky keert eind mei in Londen terug in competitie, ook BK’s en pistemeeting op de planning

Kopecky focust deze zomer vooral op de Giro Donne en de Olympische Spelen.© BELGA

Van 24 tot en met 26 mei zal Lotte Kopecky (28) in de Ford RideLondon na een succesvol voorjaar en welverdiende rustperiode haar rentree maken in competitie. Het is het begin van een drukke zomer, met de Giro Donne en de Olympische Spelen als hoofddoelen.

Maxime Caeyman

Eerder raakte al bekend dat Lotte Kopecky dit jaar de Tour de France overslaat. De start van de Tour in het Nederlandse Rotterdam (12 augustus) valt één dag na het einde van het omnium-nummer op de Spelen van Parijs, waar ze mikt op een medaille. Ook aan de weg- en tijdrit in Parijs zal ze deelnemen. De tijdrit staat op 27 juli op de planning, op 4 augustus doet Kopecky een gooi naar het goud in de wegrit.

Kopecky, die er net een rustperiode heeft op zitten na een druk voorjaar, trapt haar zomercampagne op 24 mei af in de Ford RideLondon, een driedaagse rittenkoers. Begin juni (04/06-09/06) staat dan de Ronde van Groot-Brittannië op de planning. Na het BK tijdrijden (20/06), het BK op de weg (23/06) en de International Belgian Track Meeting (27/06-29/06) rijdt Kopecky de Giro Donne (07/07-14/07).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen