Duitse warenhuisketen Galeria sluit zestien vestigingen

Nieuws
De grote Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof sluit zestien van zijn 92 vestigingen. Daarnaast worden 1400 van de 12.800 werknemers ontslagen, heeft het concern dit weekend bekendgemaakt.
anp
zondag 28 april 2024 om 09:05
Afbeelding
beeld anp

Het gaat om de grootste warenhuisketen van Duitsland. Het bedrijf kampt al langer met financiële moeilijkheden. In januari zag de keten zich gedwongen om voor de derde keer in slechts enkele jaren bescherming tegen schuldeisers aan te vragen.

Galeria Karstadt Kaufhof ontstond een aantal jaar terug toen de twee warenhuisketens Galeria Kaufhof en Karstadt eigendom werden van het Oostenrijkse Signa. Maar vervolgens raakte die vastgoedpartij in financiële problemen, onder meer door het oplopen van de rentes.

Concurrentie

De warenhuizen kampen daarbij met felle concurrentie van webwinkels en hebben volgens kenners een enigszins verouderde uitstraling. Met de Duitse economie gaat het de laatste tijd sowieso niet zo goed. Vorig jaar kondigde de keten al aan tientallen winkels te sluiten.

Inmiddels lijkt de toekomst van Galeria veiliggesteld. Begin april werd bekend dat een consortium van de Amerikaanse en Duitse investeerders NRDC Equity Partners en BB Kapital de keten wil overnemen.

Het reddingsplan moet nog wel worden goedgekeurd door de schuldeisers. ‘We zullen er alles aan doen om ons bedrijf naar een voorspoedige toekomst te leiden’, verklaart de Belgische topman Olivier Van den Bossche van de warenhuisketen in een persbericht.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Frankrijk eist dat Israël de aanval op Rafah onmiddellijk stopzet

Frankrijk heeft Israël vrijdagavond opgeroepen om de militaire operatie in de stad Rafah stop te zetten. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Parijs is de situatie voor de burgerbevolking in Gaza catastrofaal.

Afbeelding

EU-families PvdA en GL sluiten coalitie met radicaal rechts uit

De Europese Socialisten en Democraten en de Europese Groenen gaan in Brussel hoe dan ook niet samenwerken met radicaal-rechtse partijen, zoals de Europese Conservatieven (ECR) en Hervormers en de groep Identiteit en Democratie (ID), waartoe ook de PVV behoort.

Afbeelding

VS: onderhandelingen over staakt-het-vuren Gaza in impasse

Volgens de Verenigde Staten zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland. Dat de laatste onderhandelingsronde niet succesvol was, is 'zeer betreurenswaardig', zei veiligheidswoordvoerder van het Witte Huis John..

Afbeelding

Organisaties betogen op Dam op Palestijnse dag van 'catastrofe'

In Amsterdam vraagt een groep organisaties aandacht voor 76 jaar Nakba (de catastrofe). Woensdag wordt herdacht dat na het ontstaan van de staat Israël in 1948 honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen.

Afbeelding

Pegida-voorman probeert opnieuw een koran te verbranden in Arnhem

Pegida-voorman Edwin Wagensveld probeert zaterdag opnieuw een koran te verbranden in Arnhem. Hij is van plan dit rond 14.00 uur te doen op een door de gemeente aangewezen plek onder de Nelson Mandelabrug.

Afbeelding

Israël heeft mogelijk oorlogsrecht geschonden, zegt rapport VS

Volgens een rapport dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag naar het Congres stuurde heeft Israël mogelijk het internationaal humanitair recht geschonden.