© Walter Saenen - WAS

Districtsburgemeester Borgerhout over drugsprobleem: “Afnemers zijn net blanke bemiddelde mensen uit de stad”

Stephanie Van Houtven, de districtsburgemeester van Borgerhout, geeft toe dat er een drugsprobleem is in Borgerhout. Maar, voegt ze eraan toen, ook in de rest van Antwerpen is er een probleem. “Blanke mensen uit de stad zijn de afnemers”, aldus Van Houtven.

inke

Uit de Pano-reportage bleek dat er een groeiend drugsprobleem is in Antwerpen en vooral in Borgerhout. Daar zijn soms hele families en veel jongeren betrokken bij drugshandel.

“Die drugs blijven uiteraard niet in Borgerhout, maar die worden verkocht aan blanke, bemiddelde Antwerpenaren in de chiquere delen van de stad”, reageert Van Houtven. “Dit is dus niet alleen het probleem van Borgerhout, maar van de ganse stad. Een probleem dat kei hard moet worden aangepakt.”

“Vorig jaar werd 29 ton coke onderschept in de Antwerpse haven - reken dus maar dat een veelvoud daarvan wél is binnengeraakt. We worden overspoeld door drugs, en het wordt alsmaar gemakkelijker en goedkoper om eraan te geraken”, voegt de districtsburgemeester toe. Ze gelooft, net als Jinnih Beels (Samen), niet in de ‘war on drugs’ van Antwerps burgemeester De Wever.

“Bart De Wever blijft vasthouden aan zijn ‘war on drugs’, terwijl experts al heel lang zeggen dat die aanpak niet werkt en integendeel zelfs contraproductief is. De aandacht van dit gigantisch falen proberen afwenden door alweer te schieten op één wijk en één gemeenschap, is niet alleen geweldig naast de kwestie maar ook een cadeau voor de grote vissen die zich intussen rustig verder verrijken met de drugsindustrie.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER