© Pol De Wilde - Corelio

Uit verveling bromfietser overvallen: Houthalenaar (22) krijgt 200 uur werkstraf

Een 22-jarige Houthalenaar is donderdag in Hasselt veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur voor de overval op een bromfietser op 30 juni 2014 in Zonhoven. Hij deed dat samen met vier minderjarigen die van de jeugdrechtbank eerder al een taakstraf kregen. De verdachte was op het moment van de feiten 19 jaar en alleen thuis.

GeHo

Samen met zijn vrienden slaagde hij erin om voor enkele honderden euro’s een wagen te kopen waarmee ze gingen ‘chillen’. Uit verveling ontstond het idee om iemand te overvallen. Een willekeurige bromfietser was ’s nachts rond 2.30 uur het slachtoffer. Het gezelschap reed de man klem en gemaskerd met ducttape overvielen ze hem. Het slachtoffer, dat terugkwam van zijn werk, kreeg enkele klappen met een haagschaar op het hoofd en moest zijn gsm, geld en bromfiets afgeven. Een dag later werd de brommer in wijk De Lindeman in Heusden-Zolder terug gevonden.

Sporenonderzoek bracht de speurders tot bij de verdachten die de schuld zo veel mogelijk in elkaars schoenen probeerden te schuiven. Als de jongeman zijn werkstraf niet binnen het jaar uitvoert, moet hij alsnog 18 maanden naar de cel. De dader krijgt ook de rekening voor het proces gepresenteerd: goed voor 300 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer