© PXL-Education lerarenopleiding

© PXL-Education lerarenopleiding

thumbnail: null
thumbnail: null

Senator op werkbezoek in LEGO-studio van Hogeschool PXL

Als actief lid van de Commissie Onderwijs bracht Vlaams volksvertegenwoordiger en senator Ann Brusseel (Open Vld) een bezoek aan de Lego Education Innovation Studio van Hogeschool PXL. Ze maakte kennis met het aanbod van LEGO®Education en de manier waarop deze innovatieve leermaterialen geïntegreerd worden in het curriculum van de lerarenopleiding PXL-Education.

PXL-Education lerarenopleiding

De senator kon hands-on ervaren hoe studenten van de Professionele Bachelor Kleuter- en Lager onderwijs concreet aan de slag gaan met diverse LEGO®Education materialen, zowel in de studio als in het werkveld tijdens een bezoek aan Vrije Basisschool De Kievit, wijkafdeling De Beverzak.

“Ik ben het eens met het team van PXL”, aldus de senator. “ We moeten de kinderen leren om computationeel te denken, een belangrijke vaardigheid in de 21ste eeuw.” Ons kleuter- en lager onderwijs moet op wetenschapsonderwijs een visie ontwikkelen met aandacht voor didactiek en een grondige kennis van de wetenschappelijke en technische leerinhouden bij alle onderwijzers.” Met dit werkbezoek werd deze visie vanuit de praktijk onderbouwd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer