Marc Coucke gaat dialoog aan met fans: “PSG moet weer schrik hebben van Anderlecht”

© rr

Marc Coucke nodigde in het Constant Vanden Stockstadion twee afgevaardigden per supportersclub uit om hun visies te delen. De nieuwe voorzitter wil zijn ideeën toelichten maar ook luisteren naar de bezorgdheden van de fans.

jug, vml

“Ik maakte van Oostende snel een ­Belgische subtopper, nu wil ik van Anderlecht een Europese subtopper maken. Als PSG of Bayern naar hier komt moet het schrik hebben. Als Porto dat kan, wij ook. Wanneer dat zal lukken, is moeilijk te zeggen: over twee jaar, over vijf jaar… Onze spelerskern is niet perfect, maar we moeten minstens de tweede plaats ­halen zodat we naar de Champions League kunnen. Ons budget moet sowieso rondkomen zonder transfers."

"Daarvoor reken ik op de fans. Al zullen we geen geweld of racisme dulden in ons stadion. Roepen op de ref mag wel eens, maar voor de rest gaan we erg streng zijn. We willen een vol sta­dion met positieve fans. De abonnementsprijzen gaan ook niet stijgen, want we hebben een twaalfde man nodig."

"Hoelang ik zal blijven? Vrees niet dat ik de club over vijf jaar zal verkopen voor veel geld. Ik ben niet iemand die zomaar bedrijven koopt en weer verkoopt.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen