De man drong afgelopen vrijdag binnen in WZC Tempelhof in Gent.© fvv

Onbekende man dringt rusthuis binnen en randt dementerende vrouw aan: “We nemen dit heel ernstig”

Een onbekende man is afgelopen vrijdag binnengedrongen in het Gentse woonzorgcentrum Tempelhof en heeft er een dementerende bewoonster betast. Hij werd gearresteerd en moet binnenkort voor de raadkamer verschijnen.

Laura Moens en Simon Dekaezemaker

De Gentse politie werd afgelopen vrijdag opgeroepen naar woonzorgcentrum Tempelhof in de Sint-Margrietstraat in Gent. Een onbekende man was in de loop van de dag binnengedrongen in het rusthuis en betastte één van de bewoonsters, een dementerende vrouw van in de negentig. De man zou kennelijk dronken geweest zijn en werd gearresteerd.

Algemeen directeur van het Tempelhof Brecht Reyniers kan bevestigen dat er een onbekende binnendrong. “We namen dat uiteraard heel ernstig”, zegt hij. “We hebben de politie meteen verwittigd zodat zij het nodige konden doen.” Reyniers wil zich verder onthouden van commentaar om het onderzoek niet in gedrang te brengen.

Aanranding

Het parket Oost-Vlaanderen is intussen een onderzoek gestart naar het incident. “De man werd op 12 mei aangehouden op verdenking van aanranding”, laat het parket weten. “Hij zal binnenkort nog voor de raadkamer moeten verschijnen.”

Vzw Domino, de vzw achter het woonzorgcentrum Tempelhof, werd in november vorig jaar nog vrijgesproken voor een ander incident. Daarbij overleed een 99-jarige bewoonster nadat ze zwaar werd toegetakeld door een medebewoner. Het parket en de nabestaanden vonden dat het rusthuis tekort had geschoten, maar de vzw werd zowel in eerste aanleg als in beroep vrijgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER