MUIZEN - babyolifanten mogen voor het eerst naar buiten in Dierenpark Planckendael - AVH - Foto David Legreve
Volledig scherm
MUIZEN - babyolifanten mogen voor het eerst naar buiten in Dierenpark Planckendael - AVH - Foto David Legreve © David Legreve

Olifantenbaby's Planckendael voor de eerste keer buiten

Mooi moment in het dierenpark Planckendael in Muizen. De twee olifantenbaby's Suki en Tun Kai mochten deze middag voor het eerst mee naar buiten met de grote olifanten. 

0 reacties

  1. Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwijnen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”
    PREMIUM
    41

    Meer dan 3.000 stuks geschoten in een jaar en toch rukken everzwij­nen steeds verder op: “We hebben geen flauw idee met hoeveel ze zijn”

    Jaar na jaar worden in Vlaanderen steeds meer everzwijnen geschoten door jagers, vorig jaar waren het er een goeie 3.000. Maar wie denkt dat dit fataal nieuws is voor de soort die pas in 2006 zijn herintrede deed in onze contreien, heeft het helemaal mis. Sterker nog, het stijgende afschot wijst net op een toename van het aantal wilde zwijnen in onze bossen, op onze akkers en – helaas ook – in onze dorpskernen. “Met hoeveel ze zijn, weten we niet”, erkent Jolien Wevers, sinds twee jaar Vlaams everzwijncoördinator. Maar waar zitten ze al? En hoe ver kunnen ze nog oprukken?
  2. Miljarden cicaden kruipen binnenkort tegelijkertijd uit Amerikaanse grond: “Dit zie je maar 1 keer om de 221 jaar”
    9

    Miljarden cicaden kruipen binnenkort tegelijker­tijd uit Amerikaan­se grond: “Dit zie je maar 1 keer om de 221 jaar”

    De Verenigde Staten maken zich op voor een uniek en vooral overdovend spektakel. Want volgende maand kruipen er miljarden insecten tegelijkertijd uit de grond. Ze behoren tot het geslacht Magicicada, dat zijn cicaden die voorkomen in het oosten van het land. Wat deze dieren zo bijzonder maakt is hun levenscyclus die 13 of 17 jaar duurt afhankelijk van de soort. Dit jaar vallen die twee samen. Dat gebeurt slechts om de 221 jaar. De laatste keer was in 1803, de volgende keer pas in ... 2245.