Premier Rutte feliciteert koning Willem-Alexander

Nieuws
anp
zaterdag 27 april 2024 om 07:56
Afbeelding
beeld anp

In een bericht op X heeft premier Mark Rutte koning Willem-Alexander gefeliciteerd met zijn 57e verjaardag. "Ik wens hem en zijn familie een mooie, feestelijke dag toe in Emmen", schrijft Rutte.

Ook wenst hij "Nederland een hele fijne en gezellige Koningsdag".

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Halsema vindt optreden van politie tegen betogers niet te hard

De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema vindt niet dat de politie in de hoofdstad te hard heeft ingegrepen bij de pro-Palestijnse demonstraties. 'Er is geweld gebruikt na talloze waarschuwingen om te vertrekken', zei ze in het NPO Radio 1-programma Dit is de Dag.

Afbeelding

Pro-Palestijnse demonstranten afgevoerd bij Malmö Arena

Een tiental pro-Palestijnse demonstranten is bij de ingang van de songfestivallocatie Malmö Arena hardhandig afgevoerd door de politie. Ze riepen leuzen en zwaaiden met Palestijnse vlaggen uit protest tegen de deelname van Israël om de oorlog in de Gazastrook.

Afbeelding

Veel agenten aanwezig bij Roeterseilandcampus Amsterdam

De politie is donderdag begin van de avond in groten getale aanwezig bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Daar heeft de pro-Palestijnse actiegroep Amsterdam Student Encampment een demonstratie aangekondigd tegen het 'besluit van de universiteit om..

Afbeelding

Chipbedrijf Besi wint op Damrak, AEX scherpt record aan

Toeleverancier voor de chipindustrie Besi is bovenaan geëindigd in de AEX, de leidende index van de aandelenbeurs in Amsterdam. Beleggers waren enthousiast over een nieuwe order die het bedrijf kreeg voor systemen die verschillende chips aan elkaar verbinden.

Afbeelding

Investeerder boekt tientallen miljoenen af op Babboe-eigenaar

Een fonds van investeerder Teslin heeft vorige maand 45 miljoen euro afgeboekt op zijn belang in fietsenfabrikant Accell, het bedrijf achter het geplaagde bakfietsmerk Babboe.

Afbeelding

Pro-Palestijnse demonstranten beginnen aan mars door Malmö

Duizenden pro-Palestijnse demonstranten zijn begonnen aan een protestmars in de Zweedse stad Malmö, waar in de avond de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival plaatsvindt. Ze protesteren tegen de deelname van Israël om de oorlog in de Gazastrook.