Vrouw (53) lijkt lichtgewond na aanrijding op zebrapad, maar belandt toch in coma

De aanrijding gebeurde op dit zebrapad.© Google Maps

De Panne/Veurne -

Een 53-jarige uit Veurne raakte woensdag in kritieke toestand na een aanrijding op het zebrapad in De Panne. De vrouw leek eerst lichtgewond, maar haar toestand verslechterde snel. “Ze bleek een zware bekkenbreuk te hebben en in het ziekenhuis werden inwendige bloedingen ontdekt. Ze werd in coma gebracht”, klinkt het bij haar familie.

Jelle Houwen

De aanrijding gebeurde woensdagochtend rond 10 uur in de Zeelaan in De Panne. De vrouw stak er het zebrapad ter hoogte van de Nieuwpoortlaan. Volgens de politie Westkust werd de vrouw aangereden door een 41-jarige man uit Kortrijk in zijn Mercedes V. De vrouw belandde met een smak op de grond, maar bleef bij bewustzijn. Ze klaagde over pijn aan de rug en werd naar het ziekenhuis gebracht. Ze leek eerst lichtgewond, maar haar toestand verslechterde snel.

LEES OOK. Voetgangster (53) lichtgewond na aanrijding door auto in De Panne

“Ze was op weg naar het werk en had groen licht om over te steken”, klinkt het bij haar familie. “Ook de andere bestuurder had blijkbaar groen licht en draaide over, maar merkte haar niet op. Het ging om een zware aanrijding, want ze werd een tweetal meter verder gekatapulteerd. De pijn aan haar rug bleek uiteindelijk een zware bekkenbreuk te zijn.”

“In het ziekenhuis van Veurne hebben ze haar meteen geopereerd, maar bij dat verder onderzoek bleek dat ze ook inwendige bloedingen had opgelopen. Daarom hebben ze haar onder MUG-begeleiding naar het AZ in Brugge gebracht. Daar bleek ze intussen kritiek te zijn en werd ze in coma gebracht voor verdere behandeling. Het is momenteel afwachten hoe haar toestand zal evolueren maar ze zal zeker lang moeten revalideren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen