Stijn Meuris met Noordkaap

Muzikaal experiment in Hasselt: Noordkaap mag openluchtconcert spelen in Quartier Bleu 

De Limburgse band Noordkaap gaat een concert spelen in Quartier Bleu in Hasselt. "Een echte primeuris", lacht frontman Stijn Meuris. "Het is de allereerste keer ooit dat daar een groot openluchtconcert plaatsvindt. Het is geen wei van Werchter, maar het lijkt wél op een concertarena."

De agenda van Noordkaap zit de komende maanden meer dan vol, maar 1 concert springt extra in het oog. Op 24 mei zal Noordkaap gratis optreden in het Hasseltse Quartier Bleu.

"Het is een unieke locatie, waar we nog nooit hebben opgetreden", vertelt Stijn Meuris bij Radio2. "We gaan spelen op de kop van Quartier Bleu. Dat is het nieuwe, heraangelegde gedeelte met zicht op het water. Het is geen wei van Werchter, maar ik vind het lijken op een concertarena. Er kan een paar duizend man staan, dus we gaan er iets leuks van maken."

Quartier Bleu
Foto: Stijn Meuris

"Het is een experiment om te zien of daar in de toekomst nog meer concerten kunnen plaatsvinden. Het is ook de avond voor de start van het festival Live in Hasselt, dus het gaat iets tof worden. Iedereen is welkom, zeker de Hasselaren", zegt Meuris nog al lachend.

Beluister hier het volledige interview met Stijn Meuris:

Meest gelezen