© Getty Images

“Afgematte” Luke Littler verdedigt zich na opvallende nederlaag tegen Nederlander: “Op 4 uur slaap kan ik mijn beste darts niet vinden”

Ook bij Luke Littler gaat het wel eens minder. Het 17-jarige dartsfenomeen is in amper 24 uur tijd twee keer verslagen door een Nederlander. Donderdagavond kreeg hij in de Premier League nog een pandoering van Michael van Gerwen (6-1), vrijdagavond was Wessel Nijman in het Duitse Kiel dan weer te sterk.

Jorunn Vannoorden

Wessel Nijman is als nummer 97 van de wereld een vrij onbekende in het circuit, maar daar was op het Baltic Sea Darts Open in Kiel weinig van te merken. De 23-jarige Nederlander gooide stabiel en haalde een knap gemiddelde van 92,44, terwijl Littler zijn niveau allerminst vond. Zijn gemiddelde over de hele wedstrijd bleef hangen onder de 84 punten per drie pijlen en dus moest ‘The Nuke’ in de eerste ronde al pijnlijk afdruipen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op zijn Instagramverhaal kwam Littler met een reden voor zijn mindere prestatie. “Men kan niet verwachten dat ik mijn beste darts gooi op 4 uur slaap”, verwijst Littler naar dat hij donderdagavond nog in Leeds stond voor de Premier League om een dag later al in Kiel (Duitsland) aan te treden. “Het is afmattend. Maar goed, ik zie jullie donderdag weer”, voegde Littler er nog aan toe.

Ook voor Dimitri Van den Bergh zit het toernooi er na de eerste ronde al op. Hij verloor met 6-3 van de Noord-Ier Daryl Gurney. Met Andy Baetens en Mike De Decker zitten er wel nog twee landgenoten in het toernooi. Baetens versloeg Clemens met 6-5, De Decker wipte met Schindler ook een Duitser (6-3). Baetens ontmoet zaterdagavond in ronde twee Stephen Bunting, voor De Decker wacht een confrontatie met Krzysztof Ratajski.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer