LIVE. Volg hier de verkiezingsshow van ATV en het nieuws uit Antwerpen

Antwerpen -

In deze blog krijg je een overzicht van het belangrijkste (verkiezings)nieuws uit Antwerpen. Vanaf 17 uur gaat ook ATV live in bovenstaande video met de eerste uitslagen en reacties.

red
Dominick Rombouts

Paul Van Tigchelt (Open VLD) mikt hoog: “Ik wil de absolute meerderheid”

Een van de kopmannen bij Open VLD, dat is justitieminister Paul Van Tigchelt uit Zoersel. Bijzondere verkiezingen voor hem, want de liberaal komt voor het eerst op. We spraken hem net voor het afsluiten van het stemmen, aan de kantine van FC Kontich. “Op het terrein heb ik veel positieve gevoeld”, vertelde hij aan ATV. Bekijk de video hier.

Wouter Van Biezen

Weg weer vrij na ongeval Antwerpen-Oost, verkeershinder op Antwerpse ring houdt voorlopig aan

Het gaat traag op de Antwerpse ring na een ongeval ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Oost richting Nederland. Het midden van de snelweg was een tijd versperd, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Sinds 14.30 uur is de weg vrijgemaakt, maar de hinder houdt voorlopig aan. Tot op Linkeroever gaat het traag.  


Dominick Rombouts

Jinnih Beels brengt stem uit in Berchem: "Ik hoop op een rode zondag"

In het dienstencentrum van het Antwerpse district Berchem heeft Jinnih Beels, Antwerps schepen en Vooruit-lijsttrekker voor de Kamer in de provincie Antwerpen, haar stem uitgebracht. Beels stopt na deze legislatuur als schepen en verhuist weldra (terug) naar de Kempen, maar wil haar politieke loopbaan nationaal verderzetten.

Jinnih Beels trok in 2018 de sp.a-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. De voormalige politiecommissaris, die als onafhankelijke op de lijst stond, kreeg uiteindelijk 12.815 voorkeurstemmen en werd schepen van Onderwijs, Jeugd, Inburgering en Integratie in de coalitie van sp.a en N-VA in de stad. Beels zou voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober opnieuw de lijst van Vooruit trekken in de stad Antwerpen, maar na een conflict met collega-schepen Tom Meeuws, waardoor Meeuws ontslag nam, trok ze zich terug. Ze is wel nog lijsttrekker voor de Kamer in Antwerpen, en moet het opnemen tegen grote namen als Annelies Verlinden (CD&V), Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Bart De Wever (N-VA) en Paul Van Tigchelt (Open VLD).

"Ik hoop op een rode zondag, niet in het minst voor alle militanten die zich de voorbije tijd voor onze partij hebben ingezet", zegt Beels. 
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER