© Radio 2

Radio 2 Antwerpen verhuist naar ‘De Hangar’ op Scheldekaaien

Radio 2 Antwerpen verhuist tegen januari 2019 naar “De Hangar”, een gebouw aan de Scheldekaaien ter hoogte van het Eilandje dat nu nog Hangar 26 heet en volop verbouwd en uitgebreid wordt. Dat heeft de raad van bestuur van VRT maandag beslist. Eerder was al bekendgemaakt dat de regionale redactie van Radio 2 weg moest op de huidige locatie achteraan kunstencentrum deSingel, omwille van een besparingsplan van VRT.

In hetzelfde complex huizen nu ook al televisiezender ATV en de regionale redactie van Het Laatste Nieuws. Jan Knudde, nethoofd van Radio 2, heeft het over “een nieuwe ontmoetingsplaats tussen het MAS en de Schelde, die het Eilandje verbindt met het historische stadcentrum”. “Vlakbij de nieuwe, goed zichtbare studio zullen we onze Antwerpse luisteraars perfect kunnen verwelkomen”, stelt hij. Volgens projectverantwoordelijke Paul De Wyngaert zal de nieuwe locatie naast een radiostudio ook “alle faciliteiten om mee te spelen in de snel veranderende mediawereld” omvatten.

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) verwelkomt alvast de beslissing. “Het is prachtig nieuws dat de radio lokaal sterker verankerd wordt en een mooie, zichtbare, dynamische locatie als uitvalsbasis krijgt”, laat hij weten in een reactie. “Dat wordt een echte ‘studio aan de stroom’.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER