Cultuurschepen Björn Siffer (midden) met een aantal van de programmamakers en de Mechelse singersongwriter Lien Schoeters (uiterst links).© Dirk Vertommen

Cultuurseizoen 2024 belooft prikkelend en participatief te worden: “Veel plaats voor lokaal talent”

Mechelen -

In het Cultuurcentrum Mechelen werd vrijdag de programmatie voorgesteld voor het komende seizoen, dat in september start. Vanaf nu is ook de bijhorende brochure verkrijgbaar. Volgens Cultuurschepen Björn Siffer (Voor Mechelen) is het een mix van lokaal talent, samenwerking met partners en diversiteit.

Ward Bosmans

De grootste nieuwigheid in de programmatie is natuurlijk de nieuwe podiumzaal in de Predikherenkerk. Daar worden naast ‘vaste klanten’ als de Jazzzolder, Casco Phil en Zefira Torna vooral professionele gezelschappen geprogrammeerd.

Ook de shows van de nieuwe stadsartiest Michaël Prieels worden iets om naar uit te kijken. “Met The battle of honour fo’ youngsters zal hij het publiek verrassen met verschillende aspecten van het breakdancen”, zegt Siffer. Zoals gewoonlijk is er in de programmatie veel plaats voor lokaal talent en voor samenwerking met Mechelse partners.

De Mechelse vzw Concertzaak heeft zijn inbreng in het aanbod en RADAR zorgt voor een inclusief en aantrekkelijk aanbod voor jongeren.

Op het vlak van Mechels talent krijgt bijvoorbeeld singersongwriter Lien Schoeters een plekje in de programmatie. Ze krijgt op het podium de hulp van onder andere Klaas Delrue en Allan Muller. In de Predikherenkerk duikt Le Pavillon de Musique met Niemands Noten dan weer in vier naamloze partituren, elk met een verhaal gecreëerd door de Mechelse schrijfster Veerle Deknopper.

Geprikkeld

“Naast een rijk aanbod aan muzikale optredens kunnen bezoekers kiezen uit boeiende theatervoorstellingen, hilarische comedyavonden, fijne familiemomenten en indrukwekkende dans- en circusperformances. En heel bijzonder: het publiek wordt hier en daar ook geprikkeld om deel uit te maken van de voorstelling”, licht schepen Björn Siffer al een tipje van de sluier.

Wat de muzikale programmatie betreft, brengt Patrick Riguelle samen met een aantal andere muzikanten een eerbetoon aan Bruce Springsteen. Andere bekende namen zijn Kommil Foo, Gabriel Rios en Stef Bos.

De brochure van meer dan 200 pagina’s met de volledige programmatie is vanaf nu verkrijgbaar in het Cultuurcentrum. De ticketverkoop start op 8 juni.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mechelen