© JVDP

Antwerpen krijgt drie extra WerkInfoPunten

Na Borgerhout, Deurne en de wijk Linkeroever krijgen ook Antwerpen-Noord, Hoboken en Merksem dit jaar nog een WerkInfoPunt (WIP) waar jonge werkzoekenden terechtkunnen met vragen over werk of onderwijs, workshops kunnen volgen en begeleiding bij hun zoektocht kunnen krijgen. De stad werkt er samen met jongerenorganisaties zoals Formaat, JES en KRAS.

Het Antwerpse stadsbestuur maakte woensdag tijdens een “speeddate” tussen jongeren en werknemers op Linkeroever bekend dat Antwerpen in maart 5.428 niet-werkende werkzoekende jongeren (18 tot 26 jaar) telde. Heel wat van die jongeren verlieten de schoolbanken zonder diploma. Maar volgens de stad durven jongeren vaak ook niet solliciteren voor bepaalde jobs omdat ze geen realistisch beeld hebben van de inhoud ervan. Het jobaanbod is er in ieder geval: de VDAB ontving bijvoorbeeld al 300 vacatures voor leerkrachten kleuter- of lager onderwijs, 780 voor verkopers en 557 voor industriële technici.

Op Linkeroever opende jeugdhuizenkoepel Formaat in juni 2017 een WIP in het plaatselijke jeugdhuis om er naast vrijetijdsactiviteiten ook vertrouwelijke begeleiding richting een job te organiseren. Sindsdien kwamen al 48 jongeren spontaan langs met vragen en namen 37 jongeren deel aan een workshop. De begeleiders van Formaat bouwen een vertrouwensband op met de jongeren, reiken hen opties aan en helpen hen contacten te leggen binnen het onderwijs of de arbeidsmarkt. Ook de resultaten van de andere twee WIP’s zijn positief, waardoor er nog soortgelijke initiatieven zullen volgen in Antwerpen-Noord, Hoboken en Merksem. “Het is duidelijk dat een WIP dankzij de vertrouwde en veilige omgeving deze jongeren een netwerk biedt dat hen ondersteunt in keuzes voor hun toekomst”, zegt schepen van Werk Marc Van Peel (CD&V).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER