vrijdag 19 oktober 2018 - Basketbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Horions: “De hele ploeg is beter geworden.” Karel Hemerijckx

Basketbal

Horions zit al aan vijf double-doubles

“We zinnen op revanche tegen Beringen”

In de derby Miners Beringen - Sint-Truiden staan twee teams tegenover elkaar die promoveerden. Terwijl de Miners nog maar één keer konden winnen, prijkt KSTBB na vijf speeldagen aan de leiding. Dat heeft het voor een groot stuk te danken aan Wouter Horions. De Heusdenaar maakte al elke wedstrijd een double-double.

“Niet alleen ik ben sterk aan het spelen, heel de ploeg is beter geworden”, zegt de 27-jarige Horions. “We spelen tegen sterkere tegenstanders, waardoor ons niveau ook enorm is gestegen.”

Meer concurrentie

Horions speelde vorig jaar een minder seizoen, maar laat nu heel goede statistieken optekenen. “Met de komst van Jelle Piccard wist ik dat ik meer concurrentie ging krijgen onder de ring. Ik vreesde dat ik minder kansen ging krijgen met vier centers in de ploeg en ben ik in het tussenseizoen dan veel gaan fitnessen en lopen. Ik stond dus heel scherp bij de seizoenstart. Ik krijg ook goede feedback van de coach, waardoor ik weet dat ik dit niveau constant kan aanhouden. Vorig jaar dacht ik ook te veel na. Nu heb ik daar de tijd niet voor want er wordt sneller gespeeld.”

Titel

Beringen pakte vorig seizoen de titel in... Sint-Truiden. “Wij hadden toen kampioen kunnen spelen, maar uiteindelijk heeft Beringen de titel gepakt. Verdiend. Dat ze die titel bij ons veroverden, deed wel extra pijn. Maar ook de wedstrijd van een jaar eerder zit nog in ons achterhoofd. Beringen moest toen bij ons winnen om erin te blijven. Wij stonden voor, maar hebben die match nog uit handen gegeven. Deze week hebben ze nog gevraagd om de wedstrijd van zondag uit te stellen omdat Ferre Vanderhoydonck aan de Olympische Jeugdspelen heeft deelgenomen. Dat hebben we niet goedgekeurd. We willen deze keer echt revanche nemen.”

Zondag 17.00 uur: Miners Beringen - Sint-Truiden (mannen 1ste landelijke)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws