Wie volgt Arnaud Démare zondag als winnaar van de Brussels Cycling Classic?© BELGA

Wielrennen Kalender

KOERSKALENDER BRABANT. Brussels Cycling Classic voor de profs, jeugd kan aan de slag in Pamel en ook donderdag al koers in Bierbeek

Terwijl bij de profs zondag alle ogen gericht zijn op de Brussels Cycling Classic, komen de nieuwelingen en juniores op dat moment aan huin trekken in Pamel. Wie zo lang niet kan wachten voor enig koersgeweld, kan donderdag al terecht in Bierbeek. Dan vindt daar een avondkoers plaats voor eliterenners zonder contract.

Wim Redant

Elite 1.12B in Bierbeek (donderdag 30 mei)

Wat moet je weten? Het Bierbeeks Sportcomité heet vier dagen na de juniores ook het elitepeloton welkom voor een avondkoers op donderdag.

Praktisch: start om 18 uur voor een koers van 112 kilometer. Verzamelen aan eetcafé In de Molen in de Dorpsstraat 14 in Bierbeek.

Junioren in Pamel-Roosdaal (zondag 2 juni)

Wat moet je weten? De Pamelse Wielerclub werd opgericht in 1994 en organiseert sinds 1995 jeugdkoersen. Naast thuisrenners Marco Van Den Eede en Senne Cautaerts hoopt de organisatie zondag stiekem ook op de komst van Gooikenaar Aldo Taillieu. Met Nathan Van Hooydonck en Florian Vermeersch prijken enkele mooie namen op de erelijst.

Praktisch: start om 16 uur aan café The Corner in de Hoogstraat 31 in Pamel voor een koers van 84,7 kilometer.

Nieuwelingen in Pamel-Roosdaal (zondag 2 juni)

Wat moet je weten? De Pamelse Wielerclub organiseerde al eens een BK voor nieuwelingen, maar verwelkomt nu thuisrenner Tiago Van Hecke en hoopt stiekem op de komst van de Ternatse topper Sune De Valck, die Vlaams-Brabants en Vlaams kampioen is.

Praktisch: start om 14 uur aan café The Corner in de Hoogstraat 31 in Pamel voor een koers van 61.6 kilometer.

Nieuwelingen in Bierbeek (zondag 2 juni)

Wat moet je weten? Na de juniores en de eliterenners sluiten de nieuwelingen zondag de koersweek in Bierbeek af.

Praktisch: start om 15 uur aan fitness De Miester in de Bergstraat 10 in Bierbeek voor een koers van 64 kilometer.

Brussels Cycling Classic (zondag 2 juni)

Wat moet je weten? Brussels Cycling Classic, het voormalige Parijs-Brussel, is een sprintklassieker die in handen is van Flanders Classic. De Fransman Arnaud Démare was vorig jaar de snelste en werd op het podium geflankeerd door de Deen Tobias Lund Andresen en onze landgenoot Jordi Meeus. Dit jaar wordt het uitkijken naar onder meer Biniam Girmay, Jenno Berckmoes en Laurenz Rex.

Praktisch: start om 10 uur aan het Jubelpark. Na passages over de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg volgt na een koers van 218,4 kilometer de aankomst op de Houba de Strooperlaan in Laken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER