© ZOO Antwerpen

Kies mee de naam van dit nieuwe brilbeertje in de Zoo van Antwerpen

De Zoo van Antwerpen zoekt een naam voor het recent geboren brilbeertje en vraagt daarvoor jouw hulp. De dierenarts heeft officieel kunnen vaststellen dat het een meisje is, dus krijgt het publiek de keuze tussen Thea, Tinka of Tika.

keje

Op 16 februari 2018 verwelkomde de Zoo van Antwerpen een nieuwe brilbeer in de familie. Het geslacht van het schattige diertje kon nu pas worden vastgesteld en dus moeten de verzorgers op zoek naar een naam. Alle liefhebbers van de dierentuin kunnen trouwens mee kiezen. Via een poll op Facebook kan iedereen vanaf nu de voorkeur geven aan Thea, Tinka of Tika. “Ze plast zittend. Dat klinkt misschien grappig, maar het is een grote indicatie. Gezien het vermoeden van de verzorgers al groot was, liggen er dus al een tijdje drie meisjesnamen klaar. Die hebben geen speciale betekenis. We vinden ze simpelweg leuk en alle drie bij haar passen”, klinkt het bij de Zoo.

Met een gewicht van zo’n 5 kilogram zit baby T ook helemaal goed in de groeicurves. “Ze is gezond en wel. We kijken er echt naar uit om haar verder te zien opgroeien.” Papa Gladstone (28j) en mama Zamora (18j) vormen een genetisch belangrijk koppel. Brilbeer Oberon was hun eerste jong. Maar hij verhuisde in 2016 naar Groot-Brittannië, in het kader van het kweekprogramma rond de bedreigde brilberen. Ze worden ook wel Andesberen genoemd, naar hun herkomstgebied, en zijn hoofdzakelijk bedreigd door habitatvernieling en door jacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER