© Karel Hemerijckx

Angelo Bruno reageert: “Ik wil gewoon het geld waar ik recht op heb”

Het juridische gekissebis tussen netbeheerder Infrax en de Genkse schepen Angelo Bruno sleept al jaren aan. Die laatste schermt met het vonnis van de correctionele rechtbank van Tongeren en stelt dat hij geen fraude heeft gepleegd. Toch is de zaak nog niet helemaal achter de rug.

rd/malu

LEES OOK: Infrax wil geheime deal met Angelo Bruno over betaling van 4,6 miljoen

Angelo Bruno bevestigt dat er op 8 oktober nog een rechtszaak staat gepland voor de rechtbank van koophandel in Hasselt. “In die zaak moet worden uitgemaakt hoeveel geld Infrax mij moet terugbetalen voor de periode dat ze mij groenestroomcertificaten aan verminderd tarief hebben uitbetaald, 240 in plaats van 330 per certificaat. Daardoor heb ik bijna vijf jaar financiële schade geleden. Dat bedrag zullen we terugvorderen, vermeerderd met de interesten. Het exacte bedrag weet ik niet, maar het schommelt rond de 1,6 miljoen euro.”

Dading

De Genkse ondernemer en schepen heeft naar eigen zeggen geen weet over een mogelijke deal met netbeheerder Infrax waarin hij een bedrag krijgt en de zaak uiteindelijk niet voor de rechtbank van koophandel zal verschijnen. “Dat is het eerste wat ik daar over hoor. De correctionele rechtbank heeft mij vrijgesproken, er is geen fraude gepleegd, de rechter heeft niets gevonden wat in die richting wijst. Het gaat mij er alleen om dat ik het geld krijg waar ik wettelijk gezien recht op heb. En of dat via een dading of een rechtszaak gebeurt, maakt me weinig uit.”

De timing van de rechtszaak wringt wel bij Bruno. “Kijk, het is een week voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober, dat is niet plezant. Ik ben een publieke figuur en sta als politicus op de lokale verkiezingslijst. Ik hoop dat ik niet in een slecht daglicht wordt geplaatst.”