© BELGAIMAGE

Nieuw leesvoer voor fans Game of Thrones... maar niet het boek waar iedereen op wacht

De fans van de Game of Thrones-franchise kunnen zich in de handen wrijven, want auteur George R.R. Martin brengt een prequel uit van de gekende reeks. Het boek gaat over de geschiedenis van het huis Targaryen in Westeros. Eindelijk een nieuw boek over Game of Thrones dus… maar niet het langverwachte zesde deel waar iedereen al jaren op wacht.

mg, jtp

‘Vuur en Bloed’ is het eerste deel van een tweedelige reeks, en speelt zich af driehonderd jaar voor de gebeurtenissen in de reeks Het Lied van IJs en Vuur. Martin doet de volledige geschiedenis van het huis Targaryen uit de doeken. Hij beschrijft hoe de Targaryens Westeros veroverden en de Zeven Koninkrijken verenigden. Het boek stopt aan de burgeroorlog die het einde betekende van de regeerperiode van de Targaryens.

Het boek zal op 20 november in de rekken liggen in België. Het wordt gelijktijdig uitgebracht in Nederland, Amerika, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Mexico en Polen.

Goed nieuws voor de fans van Game of Thrones. Ten eerste zijn er opnieuw 832 pagina’s fantasy te verslinden. ‘Vuur en Bloed bevat geen traditionele verhaallijn, maar is het beste te omschrijven als een denkbeeldige geschiedenis. Het heeft veel weg van de toegankelijke geschiedenisboeken die ik zelf graag lees’, aldus Martin.

“Winter komt nog niet”

Martin had eerder al aangegeven eerst een ander boek te willen schrijven voor hij de reeks van ‘Het Lied van IJs en Vuur’ wou afwerken. ‘Winter komt er nog niet aan... niet in 2018 tenminste. Jullie moeten nog even wachten op The Winds of Winter, maar je kunt dit jaar wel terugkeren naar Westeros,’ zegt Martin. ‘En nu ga ik weer verder met “The Winds of Winter”.’

George R.R. Martin is de auteur van de bestsellerreeks Het Lied van IJs en Vuur, de inspiratiebron van de populaire tv-serie Game of Thrones. In Nederland en Vlaanderen verkocht hij al meer dan driekwart miljoen boeken. Het boek kost 29,99 euro en zal ook verkrijgbaar zijn als e-book.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer