Limburgse automobilist met ruim 6,2 miljoen euro aan openstaande boetes onderschept: “Géén vergissing”

Bij een omvangrijke politiecontrole in samenwerking met de douane heeft de politie in Zuid-Limburg woensdag een automobilist onderschept die voor een totaalbedrag van maar liefst 6.238.607 euro aan boetes had openstaan. Volgens de FOD Financiën gaat het niet om een vergissing.

jvh
Bron: BELGA

Bij een omvangrijke politiecontrole in samenwerking met de douane heeft de politie in Zuid-Limburg woensdag een automobilist onderschept die voor een totaalbedrag van 6.238.607 euro aan boetes had openstaan. De betrokken man kon het bedrag niet betalen, waardoor de politie zijn voertuig in beslag nam, bevestigde de lokale politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) woensdagavond.

“Een openstaande boete van 6,2 miljoen euro is niet alledaags”, reageerde woordvoerder van de FOD Financiën Francis Adyns. In het verleden is er al wel eens een boete van 1 miljard euro opgedoken. In het geautomatiseerde systeem bleek toen het bedrag te zijn verwisseld met de datum.

Doordat het om een enorm bedrag ging, bestond er ook dit keer twijfel over de boetes. De federale overheidsdiensten van Justitie en van Financiën onderzochten de zaak, maar zijn er nu achtergekomen dat het bedrag wel degelijk correct is. Het betreft een verbeurdverklaring, meldt Adyns. “Het bedrag is correct. Er worden geen details verstrekt.” De FOD Financiën zal het bedrag innen.

Zeven wagens getakeld

Naast de man met de openstaande monsterboete inden de ambtenaren van Douane en Accijnzen en de Vlaamse belastingdienst een bedrag van ruim 18.000 euro wegens het rijden met rode diesel, ongekeurde en niet-ingeschreven voertuigen, en boetes. Zeven wagens werden getakeld.

Dertien personen zaten onder invloed van drugs achter het stuur. Hun rijbewijs werd meteen ingetrokken. Drie personen hadden geen geldig rijbewijs. Eentje was een levenslang rijverbod opgelegd. Verder werden drie bestuurders betrapt op gsm-gebruik achter het stuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER