Bert Celis neemt de taken van Lien Du Four over. Hier staan ze samen op een beeld uit 2017, toen Celis zijn overstap naar Groen aankondigde.© Joren De Weerdt

Opvolgers voor ontslagnemende schepen Lien Du Four leggen eed af: “Bedankt voor frisse wind die je steeds kon voelen in je voorstellen en ideeën”

Nijlen -

Na het ontslag van Lien Du Four (Groen) als schepen en voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst, legden in de gemeenteraad van dinsdagavond haar opvolgers de eed af. Het groene kopstuk, dat met politiek kapt door de gevolgen van een burn-out, kreeg nog veel lof toegezwaaid van haar collega’s.

Met een moedige getuigenis op 30 april kondigde Du Four haar afscheid aan van de politiek. Ze legde haar mandaat als schepen en voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst neer. “Voor mijn eigen welzijn, mijn gezondheid en mijn gezin heb ik moeten accepteren dat loslaten nodig is om nadien hopelijk langzaam weer iets op te kunnen bouwen”, klonk het onder andere. Sinds begin dit jaar kampt ze met een burn-out. Ze was daardoor al een tijd afwezig.

LEES OOK. ‘Leading lady’ van Groen Nijlen stopt met politiek en getuigt over burn-out: “Mijn lichaam maakt me duidelijk dat ik deze koers niet kan blijven varen”

Gemeenteraadsvoorzitter Ferdi Heylen (Groen) zette haar verwezenlijkingen in de verf door een tekst voor te lezen. “We willen haar een hart onder de riem steken en haar danken voor de frisse wind die je steeds kon voelen in haar voorstellen en ideeën. Ze ging rustig en positief op zoek naar mogelijkheden en oplossingen, altijd met de ambitie om politiek heel menselijk te maken”, zei hij.

Ook burgemeester Paul Verbeeck (CD&V) dankte haar voor haar inzet. “We wisten dat het moeilijk was om haar ziekteprobleem in korte tijd op te lossen. Dit is een heel moedige beslissing. Ik wens haar het allerbeste toe. Lien, van harte dank voor alles wat je gedaan hebt en het ga je goed”, klonk het.

Afspraken nakomen

Oud-schepen van Mobiliteit en Financiën en huidig raadslid Bert Celis (Groen) legde de eed af in de OCMW-raad als nieuwe voorzitter van het bijzonder comité sociale dienst. “Met de verkiezingen in aantocht ligt het beleid vast. Ik wil ervoor zorgen dat wat door Lien en onze fractie werd afgesproken met de coalitiepartners, ook effectief uitgevoerd zal worden. Daarnaast wil ik mij ook inzetten om het sociaal beleid waar onze diensten heel veel tijd en energie in steken achter de schermen, wat meer zichtbaar wordt”, aldus Celis.

Ook Nicholas Van der Veken van kartelpartner Open VLD legde de eed af als gemeenteraadslid in de plaats van De Four. Hij was al actief in de OCMW-raad en zette zich eerder al in voor het inleggen van een nachtbus op oudejaarsnacht. Voor zijn eedaflegging kwam hij naar verluidt terug uit vakantie.

Nicholas Van der Veken legt de eed af bij gemeenteraadsvoorzitter Ferdi Heylen.© RR

LEES OOK. Elf jaar na de oproep van student Nicholas komt er groen licht voor een nachtbus op oudejaarsnacht: “Eindelijk, ik ga ze zeker nemen”

(bepr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners