© Dienst Cultuur

© Dienst Cultuur

© Dienst Cultuur

© Dienst Cultuur

© Dienst Cultuur

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Genkse bib-bezoekers in de ban van Tango

De vierde vereniging die zichzelf door de ‘Verrekijker’ mocht voorstellen in de bibliotheek van Genk was Tango Barrio. Het hele gebouw vulde zich in een mum van tijd met Argentijnse muziek en de passie waarmee de dansers hun danskunsten aan het publiek toonden.

Dienst Cultuur

Het gonsde van de bedrijvigheid in de Stedelijke Bibliotheek van Genk. Voor de vierde keer kwam er een vereniging aan bod in het project ‘Verrekijker’. De leden van Tango Barrio waren een week eerder op prospectie geweest en zagen meteen de mogelijkheden die de bib hen bood. Ze verdrievoudigden het aantal dansparen en brachten een grote muziekinstallatie mee. Zo konden ze de bezoekers op elke verdieping verrassen met een tango-dansend danspaar. Her en der zag je mensen verbaasd opkijken. De lezende bezoekers aan de leestafel hadden meer oog voor de pracht en praal van de dansers dan voor hun tijdschrift. Er hing een magische sfeer. “Het project blijkt al voor de vierde keer op rij goed aan te slaan,” zegt Schepen van Cultuur Anniek Nagels. “In de weken dat er geen Verrekijkermoment plaatsvindt, komen er zelfs mensen aan de balie van de bib vragen of er niets gepland is.”

De volgende vereniging staat ondertussen ook al te trappelen om haar talent te laten zien. Op zaterdag 2 december kan je tussen 11 en 13 uur gaan luisteren naar het Regenboogkoor. Ambiance verzekerd in de bib van Genk!

Meer info: Dienst Cultuur - 089 65 38 12 - cultuur@genk.be - www.genk.be/verrekijker

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer