Heistse Filmclub toont gelauwerd werk in cc

De Koninklijke Heistse Filmclub presenteert vandaag een twintigtal kortfilms in cc Zwaneberg. De cineasten boekten de voorbije drie jaar opmerkelijke resultaten, wat hen in binnen- en buitenland bekroningen opleverde.

kvro

Het kortfilmfestival start om 15u met een namiddagprogramma. Bezoekers krijgen dan filmpjes gepresenteerd over evenementen in de gemeente, zoals Glijbaan van den Berg, Winter in Heist en WK op groot scherm in Zonderschot. Er staan ook documentaires geprogrammeerd, zoals over ‘Den Bartsons’, een Heistse textielbedrijf dat ooit regenmantels produceerde voor Koning Boudewijn en het leger. “In Adieu geven leerkrachten en leerlingen hun gevoelens weer over het neerhalen van het oud gebouw van het Maria Boodschap Instituut op den berg”, luidt het.

Het avondprogramma start om 18.30u met uiteenlopende speelfilms, documentaires en reportages. De première van Kijk eens in de koelkast, met acteur Leo Lintermans in de hoofdrol, wordt het hoogtepunt. “Speciaal voor het festival werden enkele grappige films gemaakt, maar er worden ook ernstige speelfilms getoond, zoals De Meterstand, een magisch-realistisch verhaal. De film won vorig jaar met voorsprong de eerste prijs op het nationaal filmfestival voor amateurs.”

www.filmclubheist.be