Recensie 

BOEK. Nicci French - Stemmen in het duister

Geert D’Hulster
NICCI FRENCHStemmen in het duister Ambo/Anthos, 442p

De achtdelige reeks rond psychotherapeute Frieda Klein die het schrijversechtpaar Nicci French tussen 2011 en 2018 bijeenschreef, liet duidelijk zijn sporen na. Toen Nicci en Sean in 2019 met Huis vol leugens de draad van de alleenstaande literaire thriller weer oppakten, was dat zowel voor het publiek als voor het duo toch weer even wennen. Maar intussen zijn we vijf jaar en enkele boeken verder en lijken ze met hun nieuwste Stemmen in het duister weer stilaan op kruissnelheid te komen.

Nancy North heeft het niet gemakkelijk. Haar grote droom van een eigen restaurant viel in duigen en de relatie met haar dominante partner Felix loopt ook niet van een leien dakje. Ze wordt dan ook behandeld en neemt medicatie. Wanneer Felix besluit te verhuizen naar de andere kant van Londen, waar ze niemand kent en verloren dreigt te lopen, vreest ze het ergste. Ze heeft nog maar net kennisgemaakt met haar nieuwe buren, wanneer een jonge vrouw dood wordt aangetroffen. Alles wijst erop dat Kira zichzelf heeft opgehangen. Nancy heeft daar haar twijfels bij. Maar ze staat helemaal alleen in die visie. Haar man, daarbij geholpen door enkele buren, laat haar zelfs opnemen in een instelling. Gelukkig voor Nancy is er inspecteur Maud O’Connor, die we in Heeft iemand Charlotte Salter gezien? voor het eerst leerden kennen. Zij gelooft Nancy en start een onderzoek dat van de meeste mannen in dit verhaal geen spaander heel laat.

De twee interessante centrale personages, de broeierige setting en een geloofwaardige inkijk in de wereld van de psychiatrie, zijn pluspunten voor deze roman, die wel van een strakker en sterker uitgewerkt plot had kunnen profiteren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER