© AFP

Malick Fofana geeft de doorslag: PSG verzekert zich van twaalfde landstitel na nederlaag van Monaco bij Lyon

Paris Saint-Germain is opnieuw kampioen van Frankrijk. De Parijzenaars pakten zondag de titel dankzij de 3-2-nederlaag van eerste achtervolger Monaco bij Lyon.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

Zaterdag verzuimde PSG in eigen stadion al het kampioenschap te pakken. Het kwam tegen laagvlieger Le Havre niet verder dan een 3-3-gelijkspel. Bij een zege was de titel toen al binnen geweest.

Nummer twee Monaco ging zondag echter onderuit in Lyon. De winnende treffer kwam van onze landgenoot Malick Fofana zes minuten voor tijd. Fofana was als invaller na 66 minuten op het veld gekomen. Ook Rode Duivel Orel Mangala viel in. Hij kwam na 79 minuten op het terrein.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het is voor PSG de twaalfde landstitel, de tiende sinds de Qatarese overname in 2011 en een derde op rij. Een feest in de Franse hoofdstad kan losbarsten, al zal dat binnen de club met mate gebeuren. De Parijzenaars mikken dit seizoen op meer dan enkel de landstitel. Ze zijn nog in de running voor een historische ‘treble’. De club plaatste zich voor de twintigste keer voor de Franse bekerfinale, op 25 mei tegen Lyon, waarin het strijdt voor een vijftiende eindzege. En PSG hoopt dit seizoen eindelijk op succes in de Champions League, de Heilige Graal voor voorzitter Nasser Al-Khelaïfi. Na winst in de kwartfinales tegen Barcelona wacht de komende weken een dubbele confrontatie met Dortmund in de halve finales. PSG is daarin op papier de favoriet. De Parijzenaars speelden tot dusver nog maar een keer de finale van het kampioenenbal. In 2020 was Bayern met 1-0 te sterk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het seizoen van PSG werd tot dusver overschaduwd door de contractsituatie van sterspeler Kylian Mbappé. De aanvaller ziet zijn overeenkomst met de club eind juni aflopen en lijkt zonder transfersom te zullen vertrekken naar Real Madrid. De vele speculaties rond zijn persoon beheersen al maanden het Franse voetbalnieuws.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal