© zb

Sonja Claes (CD&V) stapt na 30 jaar uit de politiek

CD&V parlementslid en gemeenteraadslid Sonja Claes (60) uit Heusden-Zolder stopt met actieve politiek. Claes, die met 631 voorkeurstemmen als vierde verkozen werd tijdens de recente gemeenteraadsverkiezingen, begon haar carrière als politica 30 jaar geleden in de gemeenteraad van Heusden-Zolder. Na nieuwjaar zal ze daar dus verdwijnen. Ze wordt opgevolgd door Kristof Was. “De beslissing kwam er nadat de verkiezingsuitslag bekend geraakte”.

zb

In 1988 stond Sonja Claes (CD&V) voor het eerst op een lijst. In die tijd werkte ze als sociaal assistente en was ze actief binnen het KAV (nu Femma). Dit jaar viert ze haar 30ste politieke verjaardag. Van de 30 jaar in de gemeenteraad van Heusden-Zolder, heeft ze er 12 als burgemeester van haar gemeente gezeteld. Daarnaast was ze ook zes jaar gedeputeerde voor welzijn en gezondheid in de provincie Limburg en was ze gedurende twaalf jaar Vlaams Volksvertegenwoordiger. In het Vlaams Parlement zetelde ze in de welzijnscommissie. Na haar debuut als deputé werd ze een opvallend gezicht op TV Limburg en genoot ze van haar doorbraak naar het parlement. Ze volgde Hubert Brouns (Kinrooi) op die toen ontslag nam. Haar politieke focus lag vooral op sociale zaken, werk en sociale economie.

Claes vindt dat de tijd rijp is om de politiek te verlaten. “Mijn opdracht is volbracht”, zegt ze. “Het is nu tijd om de fakkel door te geven aan de komende generatie. Ik heb de beslissing genomen nadat ik de verkiezingsuitslag kende. Maar ik stop ook omwille van gezondheidsredenen. Ik heb met veel plezier aan politiek gedaan en ik neem eerlijk gezegd met pijn in het hart afscheid hiervan”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer