© rr

Politie houdt grootschalige controleactie tegen druggebruik en overlast in Mechelse stations

De politie van Mechelen-Willebroek voerde dinsdag controles uit in en rond de treinstations van Mechelen (Nekkerspoel en centraal). De actie was hoofdzakelijk gericht tegen drugsfeiten, overlast, en daders. In totaal werden 2.500 personen onderworpen aan een controle.

jtp

95 personen werden positief aangeduid door de drugshond, terwijl 12 personen in het bezit waren van verdovende middelen. De politie trof ook 3 personen aan die illegaal in België verbleven, zij werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken in Brussel.

Bij drie personen werden verboden wapens aangetroffen, respectievelijk een telescopische matrak en twee messen. Een persoon was ook in het bezig van een kniptang. De politie kon ook twee personen onderscheppen die zich probeerden te onttrekken aan de controle. Tot slot werd één iemand betrapt op sluikstorten.

“De controleacties in de stations(omgeving) van lokale politie Mechelen-Willebroek zullen ook in de nabije toekomst nog uitgevoerd worden”, zo laat de politie weten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER