© IMAGEGLOBE

Dealer (19) vraagt begeleiding aan rechter voor drugsproblemen

Jarno M. (19) uit Willebroek hangt een voorwaardelijke celstraf boven het hoofd omdat hij verdovende middelen had gedeald. De man, die ondanks zijn jonge leeftijd geen onbekende is voor het gerecht, vroeg een begeleiding voor zijn drugsproblematiek.

tdk

Begin juli 2017 wou de politie de jonge Willebroekenaar, die bij een groepje stond, controleren. Bij het zien van de politie stoof de groep uit mekaar. In de buurt werd een weggegooid zakje teruggevonden waarin kleinere zakjes met cannabis zaten.

Jarno werd grondig gecontroleerd en in een heuptasje werden de restanten van cannabis teruggevonden. “In zijn broek werd nog eens 23,7 gram cannabis aangetroffen. De man zelf verklaarde dat hij de drugs net had aangekocht en met zijn vrienden wat aan het chillen was”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens.

De gsm van Jarno werd uitgelezen en daaruit bleek overduidelijk dat hij zich met drugshandel bezighield. “Er werden berichtjes teruggevonden met de veelzeggende teksten zoals Hoeveel voor 100 euro? en 4 g te fiksen?

Hoewel M. zei dat hij de drugs vooral bezat voor zijn eigen gebruik en af en toe wat verkocht aan zijn vrienden, zei het Openbaar Ministerie dat hij niet alleen aan zijn vrienden dealde.

Cursus voor agressie

“De handel heeft maar een tweetal maanden geduurd. Hij volgt momenteel al een cursus om zijn agressie te leren beheersen en zou ook voor zijn drugsproblematiek begeleidende maatregelen wensen”, zei advocate Evelien Jacobs.

De rechtbank velt een vonnis op 13 februari.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER