© Jan Van der Perre

IN BEELD. Is deze super-de-luxe penthouse de meest inspirerende logeerplek van Antwerpen?

Hoog in de London Tower opende deze week wellicht de meest inspirerende logeerplek van Antwerpen. SkyNooz, een super-de-luxe penthouse op de 21e verdieping, biedt meer dan alleen een verbluffend zicht op de stad. Al komt dat wel met een prijskaartje: 595 euro per persoon, per nacht. Het team van Nooz leidde ons rond.

PATRICK VINCENT

Het bad staat op het terras. Dat is niet het eerste wat opvalt als je de penthouse van Nooz binnenstapt. Dat is immers het majestatische zicht op Antwerpen. “We hebben SkyNooz de voorbije maanden uitvoerig laten testen voor we officieel de deuren openden”, zegt Heidi Van den Bossche. “We hebben al gehoord dat mensen drie uur in het bad bleven zitten.”

Begrijpelijk, vanuit het warme water kun je dus ongestoord half Antwerpen zien. Je zit hoger dan het dak van het MAS te weken met zicht op een Scheldebocht of vier, inclusief magistrale zonsondergang en alle belangrijke landmarks van de stad. En in de slaapkamer staat nóg zo’n bad, groot genoeg voor twee. Dit doet tevens dienst als jacuzzi én het zicht is al even gevarieerd: dit keer de jachten in het Kempisch Dok, het Havenhuis achter het Kattendijkdok en die eindeloze klets van een haven zelf. “In het donker zijn de lichtjes onwaarschijnlijk spectaculair”, zegt Heidi. “Sommige mensen zijn niet gaan slapen. Die hebben de hele nacht naar de lichtjes gekeken.”

(Lees verder onder de foto)

© Jan Van der Perre

Niet om te pronken

SkyNooz is ondertussen de vijfde stek die Heidi, haar man Wim Vanacker en hun compagnon Olivier Dierickx hebben geopend, maar de eerste in de stad. Wim ontwikkelde het Nooz-concept veertien jaar geleden in het Kempense Grobbendonk, nadat hij als directielid van een multinational jaren de wereld had rondgereisd en gefrustreerd was geraakt over de manier waarop hij door hotels werd behandeld. “Bij ons staan de beleving en de qualitytime voorop”, zegt hij. “Voor je komt, weten we wat je graag eet en drinkt, welke muziek je graag beluistert, welke je favoriete kleuren zijn. En dat vind je allemaal terug in het penthouse. Verder kun je in volstrekte privacy genieten van onze verwennerijen. Mensen die bij ons komen, zijn geen opscheppers. Ze willen niet pronken met hun rijkdom. Integendeel, niemand ziet hen hier. Ze komen alleen voor elkaar. Vaak zijn het koppels, maar ook soms moeder en dochter, of een groepje vriendinnen. Ook bedrijven komen vaak bij ons terecht. Hier kunnen ze ongestoord vergaderen zonder prikkels van buitenaf.”

In de woonkamer staat een sauna, groot genoeg om met twee naast elkaar te liggen. Vanuit de glazen cabine kun je films kijken op de witte muur en het surroundsysteem moet niet onderdoen voor de rest van het penthouse. Alle domotica en multimedia zijn te bedienen met een app en software die Wim zelf ontwikkelde.

(Lees verder onder de foto)

© Jan Van der Perre

Inclusief massage

Twee jaar hebben ze besteed aan de inrichting. “Het zicht was al niet te evenaren. De rest hebben we zelf gemaakt”, lacht Wim. “We stuurden deze week onze eerste nieuwsbrief om SkyNooz bij onze klanten aan te kondigen. Na vier uur hadden we al zes reservaties.”

Het volledige premiumpakket, met alle toeters en bellen, inclusief een speciale, synchrone massage, kost 595 euro per persoon. “Dat is nog altijd goedkoper dan de Presidential Suite in de Hilton op de Groenplaats”, zegt Wim. “En hier is niet alleen de ruimte, maar ook de beleving een stuk groter en moet je niet voor alles en nog wat bijbetalen. En, o ja,” voegt hij er snel aan toe, “die suite ligt op de tweede verdieping op de Groenplaats. Waar heb je het meest fameuze zicht, denk je?”

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre