Mannequinwedstrijd afgelast nadat bijna alle kandidaten afzeggen

© sbr

De jaarlijkse verkiezing van een mannequin en fotomodel tijdens de Jaarbeurs zal dit jaar niet doorgaan. Nadat nog meer kandidaten afhaakten trok de organisatie de stekker eruit.

Steven Leenknegt

Op de Roeselaarse jaarbeurs zal er dit jaar toch niet op zoek gegaan worden naar een nieuwe mannequin en fotomodel. De bui hing vorige week al over de schoonheidswedstrijd toen tijdens de casting maar liefst 70 kandidaten hun kat stuurden. Van de overgebleven vijftien zegden deze week nog eens drie mensen af. De organisatie heeft nu beslist dit jaar geen wedstrijd te organiseren.

“Met goed tien kandidaten kunnen we geen wedstrijd meer houden”, zegt Stijn Couvreur, voorzitter van de Jaarbeurs. “Het is beter dat we er nu mee stoppen dan twee dagen voor de verkiezing. Zo blijven de kosten voor ons miniem. De fotoshoots en zo hoeven vallen nu weg.”

Volgend jaar moet het anders

De wedstrijd wordt niet definitief afgevoerd. Het bestuur wil volgend jaar een nieuwe verkiezing organiseren, maar dan wel met enkele grote veranderingen. “We zijn aan het brainstormen over de toekomst. Deze wedstrijd mag niet zomaar verloren gaan. We hebben veel ideeën, maar er is nog niets beslist. We denken er wel aan om eventueel ook de leeftijd te verhogen. Zo kunnen ook oudere mensen in aanmerking komen voor de verkiezing. We staan ook open voor nieuwe ideeën, alles is mogelijk.”

Dat er zoveel kandidaten hun kat stuurden, is voor de voorzitter niet zo'n grote verrassing. “Achteraf gezien hadden we geen goeie datum gepland voor onze casting. Het is altijd moeilijk om mensen midden in de werkweek tegen 18 uur te verzamelen. Veel kandidaten wonen buiten de provincie en konden hier niet op tijd geraken.”

Het is niet de eerste keer dat de schoonheidswedstrijd wordt afgelast. Toen organisatrice Viviane Audenaert in 2010 besliste de wedstrijd uit handen te geven, stond de toekomst even op de helling. In 2012 besliste Unizo om terug zelf een verkiezing te organiseren. In het verleden zetten bekende namen als Véronique De Kock en Evy Gruyaert hun eerste stappen op de catwalk tijdens de Roeselaarse jaarbeurs.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen