AP
Volledig scherm
© AP

Volkswagen moet opnieuw wagens terugroepen: dit keer bijna 58.000 Touaregs

Het dieselschandaal blijft de Duitse autobouwer Volkswagen achtervolgen. De federale Duitse controle-instantie KBA heeft een terugroepactie bevolen voor terreinwagens van het model Touareg, waarbij een ongeoorloofde techniek in het emissiesysteem vastgesteld werd. Wereldwijd gaat het om 57.600 voertuigen, waarvan 25.800 in Duitsland, zo heeft de KBA bekendgemaakt. Hoeveel wagens er in België terug naar de garage moeten is nog niet duidelijk.

8 reacties

  • jo vandenberghe

    6 jaar geleden
    Wat zijn ze goed die duitsers,en wat een dienstverlening!
  • Robert Bruyland

    6 jaar geleden
    Software zit tegenwoordig overal, alleen wordt er hier en daar sjoemel voor gezet.verder geen probleem mee want de technische controle is enkel een graai klucht.
  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    Ja, de Chinezen en Koreanen zullen lachen de Europese autobouwers worden door hun eigen regering de grond in geboord. Ik vraag me af hoeveel daarvoor onder de tafel betaald wordt. Zou eens een paar honderdduizend goed betaalde jobs kunnen schelen maar wat kan dat die regeringen schelen hamburger jobs genoeg. Natuurlijk dat men dat bedrog niet mag toelaten maar daar zijn andere middelen voor niet de banen van honderdduizenden mensen!
  • Geert Vermuyten

    6 jaar geleden
    Hypocrieten,gaan we alleen de europese autobouwers de grond in boren !? Gaan we ons geld allemaal naar de Koreanen/japanners/chinezen ...geven
  • Geert Vaelen

    6 jaar geleden
    Straks koopt niemand dat nog en daar staan ze dan, met een artikel in de gazet dat er weer een fabriek dicht moet en duizenden mensen staan weer op straat. Vanwege het dieselschandaal koop ik NOOIT nog een diesel, ook al heb ik wat koppel nodig om onze caravan deftig te trekken. Mijn 1200 turbo benzine Kangoo trekt die goed genoeg, geen 3-liter diesel nodig.