FIFA Wereldkampioenschap > Groepsfase > Groep H / Speeldag 1

Colombia - Japan

1 - 2
Juan Fernando Quintero39'
6'Shinji Kagawa73'Yuya Osako

3' Rood (direct)

Carlos Sánchez

31' Wissel

in: Wílmar Barrios
out: Juan Cuadrado

59' Wissel

in: James Rodríguez
out: Juan Fernando Quintero

64' Geel

Wílmar Barrios

70' Wissel

in: Carlos Bacca
out: José Izquierdo

86' Geel

James Rodríguez

6' Doelpunt

0-1 Shinji Kagawa

70' Wissel

in: Keisuke Honda
out: Shinji Kagawa

73' Doelpunt

1-2 Yuya Osako
Assist: Keisuke Honda

80' Wissel

in: Hotaru Yamaguchi
out: Gaku Shibasaki

85' Wissel

in: Shinji Okazaki
out: Yuya Osako

90'+4' Geel

Eiji Kawashima
Start wedstrijd 14:01 Plaats Saransk Stadion Mordovia Arena Toeschouwers 40 842 Scheidsrechter Damir Skomina

Outsider Colombia verliest eerste wedstrijd op WK na vroege rode kaart tegen Japan

Voor de start van dit WK werd Colombia bij de outsiders gerekend maar de Zuid-Amerikanen hebben hun eerste wedstrijd in Rusland verloren. In de eerste wedstrijd in Groep H profiteerde Japan optimaal van een vroege rode kaart voor de Colombiaan Sanchez na amper twee minuten, Kagawa benutte immers ook de strafschop. Colombia, met ex-Bruggeling Izquierdo aan de aftrap, maakte nog wel gelijk maar ging na rust met tien man onderuit. Japan maakte het verrassend af op hoekschop: 1-2. Om 17u wordt nog Polen-Senegal gespeeld, de volgende tegenstander van de Rode Duivels (als ze doorstoten) komt uit deze groep.

Japan kwam al na zes minuten op voorsprong in de Mordovia Arena in Saransk. Shinji Kawaga trof raak vanop de stip nadat scheidsrechter Skomina penalty had gefloten voor hands van Carlos Sanchez. De Colombiaan mocht na amper drie minuten gaan douchen en werd zo de eerste speler dit WK met een rode kaart.

Vijf minuten voor de pauze maakte Juan Quintero met een mooie vrije trap gelijk: hij trapte de bal verrassend over de grond, onder de opspringende muur.

Na de rust legde Yuya Osako met een rake kopbal in de 73e minuut de 2-1 eindstand vast. Een verrassend resultaat dat verrassend door de kleine Japanners op hoekschop werd beslist...

Om 17 uur staan Polen en Senegal in het stadion van Spartak Moskou tegenover elkaar in de tweede wedstrijd van poule H.