Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. ‘Over and out’ voor onderzoek Bende van Nijvel? “Dit is een zware blamage voor justitie en een kaakslag voor de slachtoffers”

    ‘Over and out’ voor onderzoek Bende van Nijvel? “Dit is een zware blamage voor justitie en een kaakslag voor de slachtof­fers”

    Wordt het dossier van de Bende van Nijvel na al die jaren gewoon geklasseerd? Het is de grote vrees van de nabestaanden. Ze ontvingen allemaal een brief van het gerecht en worden op 28 juni uitgenodigd in Brussel. Hun advocaten leiden hieruit af dat het onderzoek mogelijk na 38 jaar afgesloten wordt. “Het zal op die 28 juni geen goednieuwsshow zijn”, denkt ook misdaadjournalist Faroek Özgünes, die het dossier al jaren op de voet volgt. “Het parket zal niet aankondigen dat de Bende van Nijvel is opgerold. Eerder het omgekeerde zal waar zijn.” Özgünes noemt het hele onderzoek “een puinhoop”.
  2. KIJK. Auto ramt kinderwagen in Wervik, en gaat er dan vandoor: “Wij trilden op onze benen, terwijl die bestuurder het amusant leek te vinden”

    KIJK. Auto ramt kinderwa­gen in Wervik, en gaat er dan vandoor: “Wij trilden op onze benen, terwijl die bestuurder het amusant leek te vinden”

    “Dit was zoiets waarvan je denkt dat je het enkel op televisie ziet.” Maar er zijn ook beelden van wat Kylian (24) en zijn vrouw Melanie (22) donderdag overkwam in Wervik. Toen ze met hun zoontje Lyzio de straat wilden oversteken op het zebrapad in Wervik, werd hun buggy geraakt door een auto die van geen stoppen wilde weten. “Achter het stuur zat een oudere heer, die volgens mij blind was aan één oog. Maar het ergste? Dat hij mij een leugenaar noemde en er zonder die beelden nog mee weggekomen was.”
    Wervik