© AP

Met deze programma’s zitten u en uw zak popcorn op zaterdagavond gebeiteld

Popcorn bij de hand? Het zal nodig zijn, want op deze zaterdagavond vliegen de filmkleppers u om de oren, van het debuut van Spielberg tot liefst twee Marvel-films. Wie liever in zijn kussen bijt, kan op Canvas terecht voor een razend spannend nieuw seizoen van de detectivereeks ‘Luther’.

jbou/rdc

Sugarland Express

© HBvL

CAZ, 20.40 uur - De eerste bioscoopfilm van Steven Spielberg uit 1974 was gebaseerd op een waargebeurd verhaal van een koppel (Goldie Hawn en William Atherton) dat in de gevangenis heeft gezeten. Wanneer ze vrijkomen, willen ze hun zoontje terugkrijgen. Dat leidt tot een achtervolging die almaar uitdeint met steeds meer politie en patrouillewagens en journalisten, een hele karavaan en mediagekte.

Avengers: Age Of Ultron

© Marvel

VTM, 20.25 uur - Nog steeds niet bekomen van het einde van ‘Avengers: Infinity War’, waarin die dekselse Thanos toch wel de hele wereld - en de halve superheldenstal van Marvel - van deze aardkloot wiste? Net als al wie niet door Thanos geklist werd ongeduldig aan het wachten op het vierde deel ‘Endgame’ om te weten hoe het afloopt met de Avengers? Dan kunt u vanavond uw trauma verwerken - of ongeduld wat temperen - met deel twee ‘Age Of Ultron’.

Iron Man 3

© Marvel

VIER, 20.25 uur -Over de Avengers gesproken: wie wil weten hoe het met Tony ‘Iron Man’ Stark afloopt, komt best niet in de buurt van een Audi: de autofabrikant verklapte immers het lot van Stark in ‘Endgame’ in een reclamefilmpje. Alle supernatuurlijke gekheid op een stokje: VIER maakt met de uitzending van ‘Iron Man 3’ van deze zaterdag een heuse Marvel-avond. In dit derde deel over de miljardair in het ijzeren pak moet hij het plots opnemen tegen de krachtige en mysterieuze terrorist The Mandarin, die zijn hele wereld aan flarden scheurt.

Luther

© Canvas

Canvas, 20.35 uur - Idris Elba kruipt opnieuw in de huid van de intellectueel briljante maar emotioneel impulsieve speurder John Luther. Die wordt samen met nieuweling DS Catherine Halliday (Wunmi Mosaku) na een reeks monsterlijke en op het eerste gezicht willekeurige moorden geconfronteerd met een web aan aanwijzingen en misleidingen die een corruptiezaak lijken te willen verbergen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer