beeldverhaal

Dit zijn de opmerkelijkste beelden van de week

© afp

De beeldredactie van De Standaard selecteert iedere week de meest in het oog springende nieuwsfoto’s.

Nick Somers

© afp

De week begon met het nieuws dat baby Sabreen al-Sakani levend ter wereld gebracht was nadat haar hoogzwangere moeder stierf bij een Israëlische luchtaanval. Ook de rest van haar gezin stierf voor ze met een spoedkeizersnede ter wereld werd gebracht. Vandaag volgde het trieste nieuws dat ook Sabreen gestorven is.

© epa

Palestijnen zoeken naar overlevenden tussen het puin na een Israëlische aanval op het gebied rond het vluchtelingenkamp in Rafah. De Israëlische troepen bereiden zich volop voor op een aanval op het gebied vol vluchtelingen die geen kant meer op kunnen.

© epa

© getty

Intussen blijft het protest tegen het Israëlische geweld groeien. Zowel aan de universiteit van Turijn in Italië (boven) als die van Texas (onder) clashten demonstrerende studenten met de politie.

© afp

De provincie Guangdong, in het zuiden van China, kreeg na zeer zware regenval te kampen met overstromingen.

© epa

In Sydney hielden surfers van verschillende lokale surfclubs samen met de strandwachten een eerbetoon op het water voor de slachtoffers van de mesaanval van vorige week. De 40-jarige Joel Cauchi stak op 13 april zes mensen, onder wie vijf vrouwen, dood en verwondde twaalf anderen.

© afp

Burgers haasten zich naar voedselhulp die boven het noorden van de Gazastrook gedropt wordt.

© belga

Op de stranden van het Franse Berck-sur-Mer vond het 37ste Internationaal Vliegerfestival plaats.

© ap

Door de straten van Londen liepen op woensdag twee paarden die ontsnapt waren tijdens een militaire oefening. Minstens vier mensen raakten daarbij gewond. Ook een van de paarden zelf raakte gewond na een botsing met een voertuig in de straat.

© reuters

Twee Venezolaanse vluchtelingen proberen zich warm te houden onder een deken aan de Rio Grande, aan de Amerikaanse grens.

© afp

Politie probeert een Israëlische demonstrant in bedwang te houden die slaat op de motorkap van de wagen waarmee de extreemrechtse minister van Binnenlandse Veiligheid Itamar Ben Gvir probeert te vertrekken.

© epa

Inwoners van Ngondo brengen een bewusteloze vrouw naar een medische post nadat ze bijna verdronken was. Ook in Kenia heerst grote wateroverlast nadat aanhoudende regenval sinds maart de Gitathuru-rivier uit zijn oevers liet breken.

© epa

Een plezier voor de ogen, maar niet voor de luchtwegen. Het zuiden van Griekenland kleurde deze week diep oranje dankzij sterke zuidelijke windstromen die zand uit de Sahara met zich meenamen.

© getty

Bezoekers nemen foto’s van een robot die hen begroet aan de informatiebalie van het 2024 Zhongguancun Forum, een conferentie voor nieuwe technologie en innovatie in Peking.