Zwijndrechtse gemeenteraad blijft bij beslissing, fusie met Beveren en Kruibeke weer stapje dichterbij

Zwijndrecht -

De Zwijndrechtse gemeenteraad heeft zich donderdagavond opnieuw gebogen over de fusie met Beveren en Kruibeke. Ondanks de herhaaldelijke agendering van het punt, blijft een meerderheid achter de fusie staan.

Dieter Verschooren

Burgemeester André Van de Vyver (Groen) heeft donderdag gevraagd om die fusie alsnog op te blazen, maar kreeg niet genoeg raadsleden achter zich. Sterker nog, het kwam zelfs niet tot een stemming. Door toepassing van een bepaald artikel in het huisreglement van de gemeenteraad vroeg fractievoorzitter van N-VA Danny Van Hove om het punt zelfs niet te behandelen. Leden van N-VA, CD&V en enkele onafhankelijken stonden hem bij en beslisten samen om het agendapunt van burgemeester Van de Vyver niet te behandelen.

Dit is opnieuw een grote stap richting de effectieve fusiegemeente die vanaf 1 januari 2025 in voege moet treden. Hoe de grootste gemeente van Vlaanderen zal heten is nog steeds een groot vraagteken. De voorlopige werknaam is Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht, maar dat zal het toekomstige bestuur wellicht zo snel mogelijk wijzigen.

LEES OOK. Zware klap voor burgerbeweging tegen fusie: Raad van State verwerpt vraag tot schorsing

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV