Nicky Hayen niet tevreden na eerste nederlaag met Club Brugge: “Onyedika wist niet dat hij al geel had gekregen”

Nicky Hayen was niet tevreden. Niet over het resultaat en niet over het geleverde spel. De Club-trainer gelooft nog in een goede afloop en houdt alvast zijn grijze trui aan.

Ludo Vandewalle in Firenze

“De sfeer was bedrukt”, stak Hayen van wal. “De reden daarvoor was tweeërlei. Er was natuurlijk de treurnis omwille van de late tegengoal. 2-2 was een goed resultaat geweest. Dat beseft iedereen. Maar er was meer. Ook het spel was niet goed. We hebben ons spel niet kunnen spelen en dat zorgde ook voor teleurstelling. Dat was dus ook een bron van ergernis.”

Hoe kwam dat dan, dat Club niet zijn spel kwam? “De tegenstander heeft daar natuurlijk ook mee te maken. De intensiteit die zij aan de dag legden, bracht ons in de problemen. Net zoals dat vroege doelpunt. We hadden nochtans gewaarschuwd voor hun buitenspelers die naar binnen kwamen om dan vanop afstand te trappen. Zo loop je al snel achter de feiten aan. We waren te statisch. In onze beste momenten kunnen we de intensiteit aan. De teleurstelling is ook dat we niet heel gevaarlijk zijn geweest. Na de rust was het iets beter maar dan krijgen we die ongelukkige rode kaart.”

“Als Onyedika wist dat hij al geel had gekregen, had hij die tackle zeker niet gemaakt. Hij is intelligenter dan dat”

Nicky Hayen

Coach Club Brugge

Ongelukkig, was het gewoon niet onverstandig om daar te tackelen als je zoals Onyedika twee minuten voordien ook al geel kreeg. “Onyedika wist gewoon niet dat hij die eerste keer geel hadden gekregen. Ik ken hem goed genoeg, het is een verstandige speler. Als hij wist dat hij geel had gekregen, had hij die tackle zeker niet gemaakt. Hij is intelligenter dan dat.”

(Lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De cruciale wedstrijden volgen elkaar op. Zondag is er Antwerp, woensdag Fiorentina. In hoeverre zal Hayen rekening houden met die opeenvolging. “We gaan om alles te winnen. Dus we zullen op ons best zijn. Het is nu de schade opmeten en klaarstomen voor zondag. Het zal beter moeten. Zoals bij onze tweede goal. Zo moet het.”

Het is de eerste nederlaag van Club Brugge onder Hayen. Tegen Fiorentina stond hij in de gietende regen met zijn grijze trui, uiteindelijk kletsnat, te coachen. Blijft hij die trui nu dragen? “Ja hoor”, klonk het vol overtuiging.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer