© Jan Brys

Mariadomein heringewijd onder grote belangstelling: “Deze preekstoel is mooier dan die in Lourdes”

Bisschop Johan Bonny kwam zaterdag naar de wijk Kaart om er met meer dan 300 aanwezigen het Mariadomein opnieuw in te wijden. Onder een stralende zon werd een eucharistieviering gehouden.

jbr

Het Mariadomein achter Rustoord Salve is inmiddels grotendeels gerestaureerd. De kerkraad wil er een ontmoetingsplek van maken. Johan Bonny beklom tijdens de eucharistieviering de preekstoel en vertelde dat hij ook in Lourdes was geweest. “De grot is daar wel veel groter, maar deze preekstoel is veel mooier. Ik hoop dat hij stevig genoeg is. Dat mag wel met de subsidies die ervoor werden vrijgemaakt”, lachte hij.

In 2011 werd gestart met het opstellen van een dossier om die subsidies te krijgen. Frederik Pieters zocht zich een weg doorheen het vele papierwerk en kwam via Platteland Plus bij Europese steun.

De bezoeker van het Maria- domein kan een bezoek brengen aan de Rochuskapel, de VII-Weeënweg en uiteraard de Lourdesgrot. Aan de VII-Weeënweg krijgt men informatie via de QR-code.

“We hebben nog dromen, maar die gaan we stapsgewijs trachten te realiseren. Gelukkig kunnen we rekenen op heel wat vrijwilligers. Zo zijn er de mensen die iedere dag de poort komen openen en sluiten”, legt voorzitter van de kerkraad Heilige Familie Paul Lambrechts uit.

De Lourdesgrot stond eerst in Stabroek, maar werd overgebracht naar Brasschaat. Daar werd ze ingewijd op 15 augustus 1916.