Pierre-Antoine Gillet was goed voor 20 punten aan 70%, 8 rebounds, 2 assists en 2 steals.© Rudy Declerck

Basketbal BNXT League - Halve finale play-offs: RSW Luik - Filou Oostende 72-77

Pierre-Antoine Gillet opnieuw van goudwaarde voor Filou Oostende in ‘zijn’ Luik: “Ondanks de 2-0 niet met ons hoofd in de wolken lopen”

Oostende -

Na een heel lange busrit won Filou Oostende tegen een moedig Luik ook zijn tweede wedstrijd in de halve finales van de play-offs. Pierre-Antoine Gillet was opnieuw de steunpilaar van de rood-gelen, die zondagavond in eigen huis hun finaleticket op zak kunnen steken.

Peter Rossel

Troisfontaines (ex-Oostende) opende voor Luik naar 6-2, maar drie bezoekende driepunters deden de score kantelen van 11-10 tot 13-19. Na een heel verre assist van Salumu dunkte Jefferson 13-22 in de korf. Met een and one overschreed Jefferson aan 14-25 de tienpuntengrens. Tass driepunterde naar een uitzonderlijke 14-28-score op het einde van het eerste kwart. Nadat Gillet naar 20-36 driepunterde, bracht Jefferson Oostende op een maximale voorsprong van achttien eenheden: 20-38 na 15’03”. Oostende vertikte echter om dit kantelmoment helemaal te grijpen en een twintiger op het bord te prikken. Luik slaagde er wel in om die achterstand in vijf minuten te halveren. Aan de rust had Troisfontaines met zijn scorend vermogen (17 punten) Luik tot 34-43 teruggebracht. Na het halfuur (48-57) naderde Luik via 55-60, 59-63 en 61-71 tot 72-73 op 28 seconden van het einde. Van Rossom en Ahmad legden met elk twee vrijworpen de 72-77-eindstand vast.

Kapitein Pierre-Antoine Gillet (20 punten aan 70%, 8 rebounds, 2 assists en 2 steals) was in Luik opnieuw van goudwaarde voor Oostende. Niet alleen in de productie, maar ook in het vaak onzichtbare verdedigende werk. “Ik bracht veel belangrijke punten op pittige momenten aan”, zei Gillet, die zes op negen driepunters scoorde. “Ik ben tevreden dat ik een goede match speelde. Het blijft onze kracht dat er telkens iemand anders opstaat en het doet. Ditmaal ik, een andere keer een ploegmaat. We hadden deze match wel eerder kunnen afronden, maar we waren niet goed tegen hun aanvallende switches. Soms lieten we het in de tweede helft ook wat afweten. Een vurig Luik hield het voor eigen publiek tot de slotfase spannend, maar wij rondden het duel het best af. Op dat vlak hebben we ook ervaring gewonnen. We mogen echter niet met ons hoofd in de wolken lopen. Zo dachten sommigen dat het gemakkelijker zou gaan zonder Rodriguez bij Luik, maar dat was helemaal het geval niet.”

Geen ballet

Coach Dario Gjergja wou dit zeker geen close game noemen. “Voortdurend leidden we met tien en meer punten. Op het einde naderde Luik wel met enkele moeilijke shots. We controleerden het één-tegen-één-spel niet goed, we scoorden niet altijd op het goede moment en we verdedigden niet altijd keurig. We gunden Luik twintig offensieve rebounds, dat zijn twintig keer extra balbezit. Daar moeten we tegen zondag een oplossing voor vinden. Wel controleerden we de partij over de volledige matchduur. Ik vind het wel vreemd dat Luik in 9’20” amper één teamfout hoorde, hoewel ze geen ballet speelden. Ach, het staat nu 2-0 en we moeten ons concentreren op de derde wedstrijd van zondag.”

Als Filou Oostende zondagavond (20.30 uur) de derde halve finale in de COREtec Dôme wint, speelt het vanaf maandag 27 mei de finale van de play-offs (met thuisvoordeel) tegen Antwerp Giants of Limburg United.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer