Usain Bolt bergt droom op om profvoetballer te worden: “Het was leuk zolang het duurde”

© AP

Usain Bolt zal dan toch geen tweede carrière als profvoetballer beginnen. De Jamaicaanse sprinter lijkt zijn voetbaldroom nu al op te bergen, zonder één officiële minuut te hebben gespeeld: “Het was leuk zolang het duurde.”

vml

De nu 32-jarige Usain Bolt droomde er als voetbalfan van om na zijn indrukwekkende carrière in de atletiek het ook te maken als profvoetballer. Als fan mikte hij zelfs op Manchester United… Na verscheidene trainingen bij onder meer het Noorse Stromsgodset en zelfs het grote Borussia Dortmund volgde nog een proefperiode bij de Australische Central Coast Mariners, waar hij echter geen contract kon versieren. Hij kreeg wel nog een aanbieding van Valletta FC uit Malta maar daar ging hij niet op in. Bolt lijkt nu die droom op te bergen zonder één officiële wedstrijd in het profvoetbal te hebben gespeeld.

“We zijn ervoor gegaan, misschien niet helemaal zoals het zou moeten maar we hebben onze les geleerd. Je leeft en je leert”, zei hij bij ESPN. “Het was een leuke ervaring, ik vond het echt leuk om in een team te zitten en het was anders dan atletiek. Het was leuk zolang het duurde.”

Bolt wil zich vanaf nu enkel nog profileren als zakenman. “Het sportleven is voorbij, dus ik ga nu naar verschillende bedrijven en ik heb een heleboel dingen in de pijplijn zitten.”

De Jamaicaan hing in 2017 na het WK atletiek in Londen zijn spikes aan de haak om zich te richten op een voetbalcarrière. Hij veroverde tijdens zijn atletiekcarrière in totaal acht olympische titels en elf wereldtitels. Hij bezit de wereldrecords op de 100 meter (9.58) en 200 meter (19.19), beiden daterend uit 2009.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen