KLJ-leiders Witse Van Deuren, Joeri Bevers, Lode Beyers, Xander Beyers en Seppe Ooms maken er een swingend pinksterweekend van op 18 mei.© Elke Lamens

Klein en groot stampt en swingt met KLJ Sint-Lenaarts tijdens pinksterweekend

Sint-Lenaarts -

KLJ Sint-Lenaarts maakt het kermisweekend op 18 mei compleet met Sint-City Stampt&Swingt. Zo bouwt de jeugdbeweging tijdens het pinksterweekend op zaterdag een feestje voor de jeugd. Dat start al om 18 uur met een kinderbal.

Elke Lamens

Het pinksterweekend start in Sint-Lenaarts op vrijdag 17 mei met een bal voor en door het gebuurte van de Kerkstraat in de feesttent daar. Die mag de jeugd op zaterdag inpalmen. De Leonardusprocessie sluit dan op maandag 20 mei het feestweekend af.

“Tijdens het weekend was er niet specifieks voor de jeugd. Omdat de feesttent er al staat en daarin op zaterdag geen activiteit was gepland, vullen we dat graag in voor de jeugd”, vertelt Seppe Ooms van KLJ Sint-Lenaarts. Hij organiseert de fuif samen met leiders Joeri bevers, Lode Beyers, Xander Beyers en Witse Van Deuren.

Bal voor klein en groot

De naam Stampt&Swingt verklapt al dat er stevig mag gedanst worden. “De naam Sint-City lanceerden we op het provinciale sportfeest van KLJ in augustus. We hadden toen een lied nodig bij het betreden van het terrein. Dat luidde ‘Wij zijn van Sint-Lenaarts en Sint-City is de naam’. Stampt& Swingt spreekt verder voor voor zich, met stampmuziek en kermissfeer”, legt Ooms uit.

Het is zaterdag vanaf 18 uur eerst aan de jongste leden van zes tot twaalf jaar om te feesten. “Dan organiseren we een kinderbal, met muziek op kindermaat en lekkere frisdranken. Voor de grotere feestvierders openen we de tent opnieuw vanaf 21 uur.”

Die kunnen swingen en stampen op muziek van verschillende dj’s uit de regio. “Zo komt DJ Team Simpel komt uit Wuustwezel, Natuursteen uit Minderhout, Kapotte Sifon uit Meer, King Kong uit Geel en DJ Skinnie uit Brecht. DJ Dynghi vervolledigt de line-up. We zorgen naast frisdranken en bieren voor een breed assortiment niet-alcoholische dranken en mocktails.”

Nieuw lokaal

Wordt de fuif een succes, dan belooft het een nieuwe traditie te worden. De opbrengst gaat naar een nieuw lokaal voor KLJ Sint-Lenaarts. Seppe Ooms legt uit: “Het bestaande is te klein om zeker bij slecht weer al onze honderd leden, vijf groepen, tegelijkertijd te ontvangen. Het gebouw dateert van 1992 en heeft ook z’n beste tijd gehad. De plannen zijn al concreet. Ze moeten nog verder worden uitgewerkt. Voor een nieuwbouw hebben we alleszins veel middelen nodig.”

Tickets kosten 5 euro in voorverkoop bij de leiders. Op de dag zelf betaal je 7 euro. Sint-City Stampt&Swingt op zaterdag 18 mei, om 18 uur kinderbal en om 21 uur fuif in de Kerkstraat in Sint-Lenaarts.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners