© Tom Palmaers

Beelden tonen ontploffing in wagen nadat duo er bommetje in gooit

De politie Lanaken-Maasmechelen is een onderzoek gestart naar brandstichting nadat vrijdagavond laat een auto vuur vatte in Lanaken. Op videobeelden is te zien hoe twee personen op een bromfiets stoppen langs de auto en een van hen een soort bommetje naar binnen gooit.

Olivier Simons

De brandweer Oost-Limburg kreeg vrijdag rond iets voor 23 uur de melding binnen vanuit de Hugo Verrieststraat. Ter plaatse aangekomen bleek de brand in de auto al geblust. De brandweer moest enkel nog een controle doen. De schade bleef al bij al beperkt.

De politie Lanaken-Maasmechelen is een onderzoek gestart. “Omdat er een vermoeden van brandstichting is, werd de wagen gerechtelijk getakeld voor een sporenonderzoek”, klinkt het daar. “Er wordt ook een buurtonderzoek gedaan en als er eventueel camerabeelden zijn, zullen die geanalyseerd worden.”

Op videobeelden is te zien hoe twee personen op een bromfiets rond 22.50 uur stoppen langs de auto. De passagier stapt af en gooit iets naar binnen. Daarna is er een ontploffing te zien en vliegt de auto in brand.

© Tom Palmaers

© Tom Palmaers

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER