Zorggroep Orion en Momo Medical gaan een partnerschap aan.© rr

Zorggroep Orion wil van Turnhout het centrum van ouderzorginnovatie maken

Turnhout -

Zorggroep Orion en het Nederlandse bedrijf Momo Medical sluiten een partnerschap af. Samen willen ze mensgerichte zorg en technische innovatie in de ouderzorg stimuleren.

Beide partners werkten eerder al samen. In 2022 was er een proefproject met de Momo Bedsense App, die Zorggroep Orion installeerde in zestig bedden in De Vliet, het huis voor mensen met dementie. Dat proefproject werd erg positief onthaald. “Ondertussen beslisten we om de Momo bedsensoren in alle bedden van De Vliet en De Wending te installeren”, zegt voorzitter Luc Op de Beeck.

Zorggroep Orion is de eerste organisatie die dit toestel gebruikt in ons land. De bedsensor helpt de zorgmedewerkers om snel te ontdekken welke bewoners hen nodig hebben en wie niet. Bewoners slapen beter en de persoonsgerichte zorg wordt beter. Zorggroep Orion zal nu fungeren als ambassadeur voor de Momo App en de kennis en ervaring delen met andere zorgorganisaties. Beide partners werken ook aan een verdere ontwikkeling van de app en de integratie met andere technologieën, zoals hulpbellen en spreekluisterverbindingen. “We maken van Turnhout het centrum van ouderzorginnovatie”, zegt Luc Op de Beeck. (gvn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout