EPA
Volledig scherm
© EPA

NMBS bestelt duizenden smartwatches voor stiptere treinen

Spoorwegmaatschappij NMBS is gestart met de aankoop van duizenden smartwatches, tablets en smartphones. Volgens de maatschappij wordt daarmee verder ingezet op digitalisering. Concreet moeten de smartwatches de treinen stipter laten rijden.

41 reacties

  • Jean Pollet

    6 jaar geleden
    sommige uurwerken op de perrons geven niet dezelfde aanduiding ( zelf meegemaakt in Antwerpen C 1min )
  • roger casteleyn

    6 jaar geleden
    En welke vakbondsbons heeft daar een percentje op gekregen?
  • Jan Metdepette

    6 jaar geleden
    “Tot op de seconde.” Laat me niet lachen!
  • marcus bastiaensens

    6 jaar geleden
    Evaluatie aub na 6 maanden. En indien geen resultaat enkele ontslagen aub zoals in een normaal bedrijf.
  • Rik Bogaert

    6 jaar geleden
    DE OPLOSSING VAN NMBS. Denken jullie met op een smartwatch te kijken dat de trein op tijd zal zijn? Hoeveel centen ( onze centen) gaat men daar nu nog inpompen? Wanneer gaat het volk dat eindelijk eens beu worden al die verspilling? Doe eens iets voor de gepensioneerden die het rusthuis niet kunnen betalen!
  1. Jonge vrouwen gebruiken sociale media intenser dan mannelijke leeftijdsgenoten

    Jonge vrouwen gebruiken sociale media intenser dan mannelijke leeftijds­ge­no­ten

    Belgische vrouwen tussen de 16 en 24 jaar gebruiken sociale media intenser dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Zo checken bijna negen op de tien jonge vrouwen (89,2 procent) minstens een keer per dag Instagram, tegenover 74,4 procent van de jonge mannen. Bij TikTok is dat 77,2 en 64 procent. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van de Arteveldehogeschool en de handelsfederatie Comeos naar het gedrag van jongeren wat betreft sociale media.
  2. HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappartementen in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”
    PREMIUM
    54

    HLN ONDERZOEK. 13 eigenaars niet te spreken over luxeappar­te­men­ten in Knokke: "Ik heb 690.000 euro betaald, maar al jaar geen warm water”

    Geen of slechte elektriciteit, al een jaar géén warm water, geen badkamerkranen, al een onderaannemer failliet én heel veel geld kwijt. Lake District in Knokke, met 166 appartementen van 450.000 tot 1,3 miljoen euro, moest hét paradepaardje van Paul Gheysens en zijn Ghelamco worden. Maar dat vinden 13 eigenaars absoluut niet. “40.000 euro is in rook opgegaan.” Mailverkeer toont dat Ghelamco facturen niet wou betalen, maar volgens het bouwbedrijf is het zélf het slachtoffer en het trekt naar de rechter: “We hebben ernstige gebreken vastgesteld, maar nemen onze verantwoordelijkheid.”
    Knokke