Komt EK in gevaar? Anderlecht en Tedesco hopen dat blessure Jan Vertonghen meevalt

Een kaarsje branden helpt wellicht niet, maar heel Anderlecht hoopt dat de blessure van Jan Vertonghen meevalt. De kapitein ging met hinder aan de lies naar de kant en liep na de wedstrijd nog steeds te manken. Als het om een scheur gaat, komt ook het EK deze zomer in gevaar voor de recordinternational.

Bram Van Vaerenbergh

Het zit Anderlecht niet mee qua blessures in deze Champions’ Play-offs: nadat Hazard met een zware blessure uitviel tegen Union én Dreyer en Schmeichel met lichte spierblessures tegen Cercle, was het nu de beurt aan Vertonghen om de wedstrijd voortijdig te staken. Even voorbij het halfuur deed Vertonghen teken naar Augustinsson om de bal buiten te trappen. De aanvoerder van Anderlecht voelde iets in zijn lies en ging zitten. Vertonghen probeerde na verzorging nog even verder te doen, maar moest uiteindelijk vervangen worden.

“Ik denk niet dat het een zware blessure is, maar we hebben nog geen details”, zei Anderlecht-coach Brian Riemer na de wedstrijd. “Hij voelde iets en we wilden geen risico’s nemen. Tuurlijk was hij ontgoocheld, Jan wil de ploeg bij de hand nemen en het doet pijn om er dan in zulke wedstrijden geblesseerd af te moeten.”

© BELGA

Sterke Gattoni

Paars-wit hoopt dat de blessure van Vertonghen meevalt. Anderlecht speelt – in tegenstelling tot titelconcurrenten Union en Club Brugge – geen midweekvoetbal, maar zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Genk al. Een opsteker wel: Gattoni verving Vertonghen met brio. De Argentijn ontgoochelde nog niet echt in een paars-wit shirt, maar kon het gebrek aan matchritme niet altijd verstoppen in de weinige kansen die hij al kreeg. Tegen Nilsson voelde de huurling van Sevilla zich wel in zijn sas. Hij was onverzettelijk in de duels.

“Ik kan enkel mijn hoedje afdoen voor Gattoni”, zei Riemer. “Het is niet makkelijk om in zo’n match de man te vervangen die België gaat leiden op het komende EK. Hij verschilt van karakter met Jan, maar hij speelt met evenveel passie. Soms misschien iets te veel van het Zuid-Amerikaanse type”, doelde de Deense coach op de soms harde – maar correcte – tackles van de Argentijn.

© BELGA

Bondscoach Domenico Tedesco zal de ontwikkelingen rond de blessure van Vertonghen ongetwijfeld ook opvolgen: de recordinternational is nog steeds een basisspeler en over 43 dagen spelen de Belgen hun openingsmatch van dat EK tegen Slowakije. Mocht blijken dat het om een spierscheur gaat, wordt het een race tegen de tijd om Vertonghen fit te krijgen.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL